Aquamarine: het grootste (zoutwater)zwembad van Istanbul

Heb je zin om te zwemmen in het snikhete Istanbul dan heb je maar een paar opties; je kan naar de eilanden of een strandje gaan, of je gaat naar een zwembad. Helaas zijn zwembaden in Turkije nooit van de gemeente en dus betaal je een behoorlijke prijs om binnen te komen. Maar goed, dan heb je wel een lekker verkoelend bad tot je beschikking.

Aquamarine

Waar zijn die zwembaden dan? Ik heb er laatste één ontdekt: Aquamarine. Een zwemparadijs in Büyükçekmece (dat ligt helemaal in het zuid-westen van Istanbul) met allerlei glijbanen, een groot zwembad, baden voor kinderen, ligstoelen, zitkussens en een gratis servicebus van en naar het zwembad. Die servicebus is best handig, want het is wel even een eindje rijden naar Büyükçekmece.

Biertje?!

Kinderen kunnen zich prima de hele dag vermaken in Aquamarine. Er zijn tientallen glijbanen waar ze vanaf kunnen glijden en voor de allerkleinsten zijn er mini-glijbaantjes. Volwassen kunnen lekker zonnen of een biertje drinken in het zwembad! Je leest het goed; er is een klein barretje midden in het water. De dj zorgt de hele dag voor (Turkse) muziek.

Dansen en zwemmen in schuim

Het water bleek tot mijn grote verrassing zout te zijn. Waarschijnlijk is het water gewoon zeewater, maar het was wel erg schoon en heerlijk om in te zwemmen. Een aantal keer per dag worden er extra acitiviteiten georganiseerd zoals golven in één van de baden en een heuse schuimparty, waar alleen vrouwen en stelletjes aan mee mogen doen.

Helaas is een dagje zwemmen in AquaMarine wel prijzig. Vrouwen hebben mazzel, want die hoeven minder te betalen. Zij betalen 25 lira, de mannen 35.

Check de website (alleen in het Turks):

http://www.aquamarine.com.tr/

 

Lees ook:15 jonge mensen verdronken in Turkije
Lees ook:Corendon opent nieuwe hotels in surfparadijs Çeşme
Lees ook:Vreselijke omstandigheden in Turkse dolfinaria aangeklaagd
Lees ook:Nederlandse vrouwen zwemmen Bosporus (6.5 km) over voor goede doel
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>