Eerste achtbaan geopend in pretpark Vialand

Het nieuwe pretpark Vialand in Istanbul was sinds half juni al open, maar de twee achtbanen die het park telt deden het nog niet. De ‘family coaster’ de achtbaan die 80 km per uur haalt, is klaar voor gebruik. Rollercoasterfans opgelet: de LSM coaster, waarin je in drie seconden naar de 110 km per uur wordt afgeschoten, laat nog even op zich wachten. Deze gaat in oktober open.

Disneyland op z’n Turks

Hoewel er in Turkije wel kleine pretparkjes bestaan (vergelijkbaar met een kermis), is Vialand het eerste echte pretpark van Turkije. De attracties in Vialand lijken op die van Disneyland en de Efteling. Zo is er een ’small world’ voor de kleintjes en een ’pirana’, een spookhuis, twee achtbanen en nog talloze andere attracties. De ‘family coaster’ gaat 80 km per uur en klimt 30 meter omhoog. Wie groter is dan 1.20 m mag er in.

Naast het pretpark is er ook een shoppingmall en een festivalterrein. Voor de shoppingmall (waar winkels als de H&M, C&A en Mago zitten) hoef je geen entree te betalen.

De grootste?!

Turken hebben de neiging altijd meer te willen. Denk aan de immense projecten van premier Erdoğan. Hij is bezig met het opzetten van het grootste vliegveld ter wereld. Het pretpark heeft plannen om de grootste achtbaan ter wereld te bouwen. Hier zijn nog geen concrete plannen voor, maar er wordt door het management wel aan gedacht.

Zie hier een filmpje van de snelle LSM coaster:

 

Lees ook:Pretpark Vialand in Istanbul verwacht 30 miljoen bezoekers
Lees ook:Opening groot pretpark Vialand uitgesteld
Lees ook:Megagroot pretpark opent haar deuren in april 2013
Lees ook:Amerikaanse toestanden in mega pretpark Vialand
Lees ook:Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>