İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa

Atatürk Airport in Istanbul heeft de titel van ‘The Best Airport of Southern Europe’ gewonnen, uitgevaardigd door Skytrax, een onderzoeksgroep in Brittannië.

Algemeen directeur van TAV İstanbul, Kemal Unlu, nam de award in ontvangst tijdens de ceremonie in Brussel. Atatürk Airport is de grootste internationale luchthaven in İstanbul. Gelokaliseerd in Yeşilköy, in het Europese deel van de stad, ligt het 24 kilometer ten westen van het stadscentrum. Het vliegveld is vernoemd naar Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger en eerste president van Republiek Turkije.

In termen van het totale aantal passagiers staat Atatürk Airport met 30 miljoen passagiers in het jaar 2009 in de top 49 van luchthavens wereldwijd en in de top-20 in termen van het aantal internationale passagiers. Ook is Atatürk Airport Europa’s negende drukst bezochte vliegveld.

Spanje’s Barcelona Airport werd tweede en Madrid Airport won de titel van derde beste luchthaven van Zuid-Europa.

Bron: Today’s Zaman

Lees ook:Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..
Lees ook:Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld
Lees ook:Derde luchthaven in Istanbul
Lees ook:Turkije bestaat vandaag 91 jaar
Lees ook:Vliegveld Istanbul krijgt rokersruimte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>