Ankara krijgt grootste moderne kunstcentrum

Zoals Madrid het aflegt tegen Barcelona, verkiezen toeristen Istanbul boven Ankara. Reden: ver van water en weinig cultuur.

Na het Atatürk Museum, waar je dusdanig wordt doorgelicht alsof je zo op het vliegtuig stapt, heb je het qua cultuur wel weer gezien. Tel daar de mijlenverre afstand van water bij op en Ankara wordt vergeten door toeristen. Maar de Turkse hoofdstad timmert aan de weg. Niet dat er inmiddels een kunststrand is aangelegd, maar er staat nu wel een kunstcentrum. Een moderne en tevens het grootste van Turkije: het Cer Modern.

Het gebouw werd tussen 1926 and 1927 gebruikt als herstelwerkplaats voor trein locomotieven en auto’s. Na nog een tijd dienst te hebben gedaan als markthal voor groothandelaren, raakte het gebouw in de vergetelheid. Tot de opening van het ‘Cer Modern’ afgelopen donderdag met de eerste tentoonstelling ‘Plus Infinity’. Het kunstcentrum gaat tentoonstellingen, workshops en andere culturele activiteiten verzorgen.

Het overdekte complex van 11,500 m² bezit 4,500 m² aan tentoonstellingsruimte (de grootste in Turkije), een museum, een fotogalerij, een museumwinkel, een conferentieruimte en een kunstbibliotheek. Buiten staan nog wel enkele locomotieven, die bezoekers herinneren aan de goede oude tijd industriële tijd van het gebouw. (Hürriyet)

Lees ook:Nostalgie met straatorgels in Istanbul’s Koç Museum
Lees ook:Musea saai? Zeker niet in Istanbul
Lees ook:Hagia Sophia verkozen tot mooiste museum van Turkije
Lees ook:Open City: Designing Coexistence in Istanbul
Lees ook:Europa’s eerste ijsmuseum geopend in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>