PKK bedreigt toeristische badplaatsen in Turkije

Zonaanbidders die momenteel op een van Turkije’s stranden liggen te bakken, moeten oppassen. De Koerdische afscheidingsbeweging PKK dreigt met aanslagen op Turkse badplaatsen die ook in trek zijn bij Nederlanders.

Gevreesd wordt dat er aanslagen zullen plaatsvinden op populaire vakantiebestemmingen zoals Antalya, Marmaris en andere plaatsen aan de Turkse rivièra. Duizenden Nederlanders vieren jaarlijks hun vakantie in Turkije.

Er is gelukkig wel sprake van extra veiligheidsmaatregelen om toeristen te beschermen. Zo zullen er wellicht meer agenten worden ingezet om de veiligheid bij bus- en treinstations, veerboten, metro en toeristische trekpleisters te waarborgen.

De afgelopen dagen zijn er diverse confrontaties geweest tussen leger en PKK in het zuidoosten van Turkije. Gisteren sloegen de terroristen nog toe in Istanbul. (HLN)

Lees ook:Nieuwe metrolijn (21 km) geopend in Istanbul
Lees ook:Rutte praat met Nederlandse militairen in Adana
Lees ook:Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul
Lees ook:Dorpen Turkije getroffen door overstromingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>