Aantal vakantievliegers in de lift

Terwijl de reismarkt voorzichtig opkrabbelt en veel luchtvaartmaatschappijen nog altijd toestellen aan de grond houden, blijken vakantievliegers ArkeFly en Corendon de wind in de zeilen te hebben. De nieuwkomers op Schiphol vervoeren al meer zonaanbidders en gaan hun vloot verder uitbreiden.

ArkeFly, eigendom van TUI (o.a. Arke en Holland International), viert deze zomer haar vijfjarig bestaan en draait volgens directeur Van der Heijden na een lastig begin nu prima. ,,Deze zomer vervangen we drie oude Boeings 767 en elk jaar kopen we een vliegtuig. Binnenkort zijn het er tien.” Net als ArkeFly verkoopt ook het Nederlands-Turkse Corendon losse tickets, maar beide moeten het toch vooral van de ‘eigen’ reisgidsboekers hebben.

,,Morgen dopen we opnieuw twee nieuwe toestellen”, meldt directeur Atilay Uslu, die vijftien jaar terug aan de basis stond van de gecombineerde touroperator en maatschappij. ,,Met zeven eigen vliegtuigen gaan we dit jaar bijna €300 miljoen omzet halen. Goed voor vier van elke tien in Nederland geboekte Turkije-vakanties”.

De vliegtaks en economische crisis zorgden even voor een dip, maar de Turkse reismarkt is nu echt booming. ,,We zitten 80% in de plus. Eind mei hadden we de omzet van heel 2009 al binnen”, aldus Uslu, die ook profiteert van de onrust in Griekenland. ArkeFly, dat ook naar Canada en Nepal vliegt, draait vooral goed in de Antillen. ,,Nog even en dan gaan daar meer Nederlanders heen dan naar de Canarische Eilanden.

In enkele jaren is het van de vijfde plek naar de populairste verre bestemming gegroeid”, aldus Van der Heijden, die vanaf 2013 twee moderne Boeing 787’s bij zijn vloot krijgt. ,,Daarmee kunnen we nog verder vliegen dan nu, waardoor vakantiebestemmingen als Bali, Thailand en de westkust van Noord-Amerika en Mexico direct bereikbaar worden.” Corendon richt zich vooral op Europa. ,,Sinds kort vliegen we ook op Kreta en Cyprus, maar daar komen Macedonië en Italië bij”, aldus Uslu, die op een goedkope verbinding tussen Nederland en winterbestemming Doebai broedt.

Bron: TurksNieuws.nl

Lees ook:Corendon directeur vanavond bij Pauw & Witteman
Lees ook:Touroperator Corendon bestaat 15 jaar en heeft een nieuw logo
Lees ook:Atilay Uslu (Corendon) is de meest invloedrijkste Turkse Nederlander
Lees ook:Egypte in een dal, Turkije alleen maar populairder
Lees ook:‘Patatje met’ op vluchten van Corendon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>