Olie worstelende Turken

Olie worstelen is een nationale sport in Turkije, die tienduizenden mensen trekt. Ook voor toeristen is het een bezienswaardig fenomeen.

Olie worstelen is sinds 1361 een traditie in Turkije en is van oudsher ontstaan doordat het Turkse leger zich op deze manier voorbereidde op zijn veldslagen. Vandaag de dag is het een van de bekendste sporten in het land, die door velen wordt beoefend.

De worstelaars dragen een buffelleren broek en smeren zich in met olijfolie. Vervolgens worstelen de deelnemers met elkaar op toernooien, die door het hele land worden gehouden. In Turkije wordt het olie worstelen Yagli Güres genoemd.

Het grootste en belangrijkste toernooi, Kirkpinar, vindt elk jaar plaats in Edirne. Dit jaar wordt het evenement voor de 649ste keer gehouden Wie in Kirkpinar wint, mag zich dat jaar de beste olieworstelaar van Turkije noemen. Dit jaar is het toernooi van maandag 21 juni tot zondag 27 juni 2010. Ook toeristen zijn er van harte welkom.

Voor mee informatie: www.kirkpinar.jp en www.turkishoilwrestling.net

Bron: OpReisGids.nl

Lees ook:FIFA wereldkampioenschap onder 20 jaar in Turkije
Lees ook:Vier doden in Turkije door landmijn
Lees ook:Op vakantie? Maar waar naartoe?
Lees ook:Steeds minder Turken voor toetreding EU
Lees ook:Meer AOW’ers naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>