Aswolk vindt weg naar Turkije

Een wolk vulkanische as, afkomstig van de IJslandse vulkaan, heeft vandaag zijn weg gevonden naar onder meer Turkije.

Een aantal landen in het Middellandse Zeegebied werd gedwongen luchthavens en luchtruimen te sluiten. Vluchten ten westen en zuidwesten van het Turkse Istanbul werden tijdelijk opgeschort vanwege de as. Het luchtruim boven Europees Turkije en de Dardanellen werd gesloten. De twee internationale luchthavens van Istanbul bleven wel open, maar de verwachting is dat vluchten vanuit Europa hinder ondervinden.

De vulkaanas zweeft momenteel boven de Atlantische Oceaan, maar drijft uiteen waardoor de noodzaak om trans-Atlantisch luchtverkeer om te leiden langzaamaan minder wordt en de vertragingen afnemen. Dat meldde de Europese luchtvaartautoriteit Eurocontrol. In het weekeinde bleven twintig Spaanse luchthavens dicht vanwege de as. (Trouw)

Lees ook:Vluchten Turkish Airlines Noord-Europa vertraagd vanwege storm
Lees ook:Turkije één van de grote veroorzakers van plastic in de oceanen
Lees ook:Air Berlin en Turkse Pegasus gaan samenwerken
Lees ook:Iraanse andersdenkenden vluchten naar Turkije
Lees ook:Turkish Airlines gaat vaker vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>