All-inclusive vakantie Turkije populair bij cultuurbarbaar

De all-inclusive vakantie naar Turkije is in trek bij cultuurbarbaren. Lekker de hele vakantie veilig binnen de omheining van het hotel verblijven, om je op je wenken te laten bedienen.

De all-inclusive vakantie beleeft dit jaar een comeback, meldt de Volkskrant. Dat merken verschillende reisbureaus aan de verkoopcijfers. Reisaanbieders Neckermann, Oad, D-Reizen en TUI (Arke, Kras, Robinson) geven allemaal aan in dit voorjaar meer all-inclusive-vakanties te verkopen dan in 2009.

De verkoop van de reizen, waarbij je een vaste prijs betaalt voor een totaalpakket (overnachtingen, drankjes, eten en ontspanning zijn inbegrepen in de prijs die je vooraf betaalt), is bij de aanbieders ten opzichte van vorig jaar zo’n 10 procent gestegen. Bij D-Reizen ligt de stijging zelfs op 30 procent. Dit terwijl de verkoop van andere reizen geen dergelijke stijging kent.

Controle willen door recessie

Een mogelijke oorzaak van de populariteit van all-inclusive-reizen is de economische recessie. De consument wil graag van tevoren weten waar hij aan toe is en controle hebben over de uitgaven.

Bovendien wordt Turkije, het vakantieland met de meeste all-inclusive-bestemmingen, dit jaar vooralsnog niet geteisterd door door berichten over onbetrouwbare touroperators. In 2008 en 2009 gingen er veel reisbureaus die gespecialiseerd waren in reizen naar Turkije failliet, waardoor het vakantieland daalde in populariteit.

Er gingen zelfs zoveel Turkije-touroperators failliet, dat de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) deze bureaus uit wilde sluiten van het garantiefonds. Dit zou betekenen dat de stichting geen vergoeding hoefde uit te keren aan reizigers die hun vakantie in de soep hadden zien lopen omdat hun Turkije-touroperator failliet ging. De rechtbank in Rotterdam stelde de SGR echter in het ongelijk.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Pas op bij boeking reis Turkije
Lees ook:Touroperators Turkije voorlopig nog bij SGR
Lees ook:Turkije populairste vakantieland in 2015
Lees ook:Turkse touroperators niet langer welkom in SGR
Lees ook:Turkse vrouwen reizen niet, volgens onderzoek

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “All-inclusive vakantie Turkije populair bij cultuurbarbaar

 1. Jenny Theirlynck Auteur

  @…: Omdat ik geen gescheld duld op deze site. Iedereen is vrij om zijn/haar mening te geven, liefst onderbouwd met argumenten, maar gescheld en dreigementen horen hier niet thuis. Dus doe je best!

    /   Reply  / 
  1. Hans

   ….
   Omdat je zo ‘anoniem’ reageer, stel ik Jenny voor je ISP even na te gaan. Dit soort gescheld is echt te gek voor woorden. Als je zo graag wilt schelden, doe het in Turkije. Weet zeker dat je vlug effe ‘bijgepraat’ word.
   Koud kunstje om iemand ISP na te gaan en indien noodzakelijk: aangifte doen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>