Naar Turkije in de crocusvakantie

In de grote steden Istanbul en Ankara sneeuwt het op dit moment, maar in het zuiden van Turkije lopen de temperaturen al lekker op naar de 17 graden en laat het zonnetje zich regelmatig zien. Wil je tijdens de aankomende voorjaarsvakantie er tussenuit? Dan is het zeker geen gek idee om van de Turkse lentezon te gaan genieten. (Neem nog geen duik in de zee, want die is nog echt te koud).

Weersverwachtingen Turkse badplaatsen

De komende dagen lopen de temperaturen op tot 18/19 graden in o.a:

Alanya

De badplaats waar de zon bijna altijd schijnt en waar het in de zomer eigenlijk iets te warm is. Ideaal in het voor -en najaar. Alanya is bekend vanwege haar kasteel, grotten en het mooie Kleopatrastrand. Alanya heeft sinds kort ook een eigen vliegveld.

Antalya

Antalya ligt op twee uur rijden van Alanya. De stad beschikt over twee geweldige watervalparken: Düden en Kurşunlu.

Marmaris

Marmaris heeft een prachtige groene omgeving. Je kunt het ‘stadsstrand’ beter overslaan en lekker naar het strand van Içmeler gaan, dat ligt 9 kilometer verderop. Vanuit Marmaris vaar je trouwens zo naar het Griekse eiland Rhodos.

Dalyan

Eén van mijn favoriete plekken in Turkije. Dalya is klein, heeft een prachtige omgeving en staat bekend om het Iztuzu-strand waar ‘Caretta caretta’ schildpadden nestelen.

Visum Turkije online aanvragen

Zin om naar Turkije op vakantie te gaan? Vergeet dan niet om een visum te kopen. Verkom rijen op het vliegveld en koop het visum online. De website Visumland.nl biedt het visum bijvoorbeeld voor € 22.50 aan. Op het vliegveld kost het visum € 25,-

In het zuiden van Nederland begint de voorjaarsvakantie op 14 februari en duurt tot 22 februari. In het noorden en midden begint de vakantie op 21 februari en duurt tot 1 maart.

Lees ook:Onlinevisumvoorturkije.nl ontvangt webwinkelkeurmerk
Lees ook:Visum voor Turkije is ook via de post aan te vragen
Lees ook:Waarom hebben Duitsers geen visum nodig voor Turkije?
Lees ook:Visum voor Turkije op vliegveld kopen is niet altijd handig
Lees ook:E-visum Turkije voorlopig uitgesteld tot november 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>