Sneller in Alanya via het nieuwe Gazipasa Airport

Slechts een halfuur rijden naar Alanya

Wie ‘vroeger’ naar Alanya ging moest eerst naar Antalya vliegen en daarna nog 2 uur reizen met de bus om uiteindelijk in Alanya aan te komen. Zo’n busreis kan behoorlijk vermoeiend zijn na een vliegreis. Gelukkig hadden de Turken dit ook door en bouwden ze een nieuw vliegveld: Gazipasa Airport. Vanaf deze nieuwe luchthaven kun je in een halfuurtje al in je hotel in Alanya zijn. Die lange busreis is dus verleden tijd en dit betekent extra tijd voor zwemmen, zonnen, lekker eten en Turkse thee drinken.

Alanya: altijd zon en helderblauw zeewater

Alanya is misschien wel de meest bekendste badplaats van de Turkse Rivièra. Het kasteel en het Kleopatrastrand zijn de visitekaartjes van het zonnige Alanya. Het kasteel ligt op een rotsachtig schiereiland en kan bezocht worden. ‘s Avonds is het kasteel verlicht, dat geeft een extra romantisch tintje als je een wandeling maakt langs de boulevard of er geniet van een glas Turkse wijn of rakı. Aan de boulevard vind je leuke restaurantjes, winkeltjes, barretjes en discotheken. De meeste discotheken en clubs zijn in de open lucht, erg fijn in de zomer.

Tot rust komen bij de watervallen in Manavgat

Alanya en haar omgeving biedt gelukkig ook de nodige rust. En vergeet de prachtige natuur niet. Het mooie Taurusgebergte omringd het gebied en er zijn leuke uitstapjes die je kunt maken. Ga naar de Dim Çayı rivier of de watervallen van Manavgat. Prachtige plekken waar je ook mooie foto’s kunt maken. Tot rust komen kan natuurlijk ook op het heerlijke Kleopatrastrand, maar een paar uurtjes stomen en scrubben in de hamam is ook een fijne aanrader.

Eten en drinken kun je in Alanya letterlijk overal. Voor de Turken is eten een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het ontbijt wordt bijvoorbeeld nooit overgeslagen en is altijd enorm uitgebreid. Dat lekkere ontbijt met een ruime keuze zal je vast tegenkomen in het hotel. Zelf ergens ontbijten kan natuurlijk ook. Je kunt altijd vragen naar een ‘Turkish Kahvaltı’. Thee is er ook altijd en overal. Het zal je vaak genoeg worden aangeboden in winkeltjes. De Turken bieden vaak appelthee aan, deze is lekker maar wel erg zoet. Houd je daar niet van? Vraag dan gerust om gewone Turkse thee: çay.

Zin gekregen om vakantie te vieren in Alanya? Kijk voor interessante aanbiedingen op Sunweb.nl

(Tekst: Tosca de Jong / foto’s: Sunweb)

Lees ook:Turks ontbijt: uitgebreid én belangrijk
Lees ook:Alanya: meer dan strand alleen
Lees ook:Thee in Turkije
Lees ook:Naar Turkije in de crocusvakantie
Lees ook:Olijven bij het Turkse ontbijt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sneller in Alanya via het nieuwe Gazipasa Airport

 1. Paula van Dun

  Het viegveld bestaat al lang maar het was voorheen alleen een militair vliegveld waar geen burger vliegtuigen mochten landen. Maar nu dat wel mag en vliegmaatschappijen nieuwe contracten kunnen sluiten komt het goed op gang en komen er steeds meer vluchten naar Gazipasa.

  Van de ene kant juich ik dat toe, van de andere kant vind ik het een beetje jammer. Gazipaza was tot enige jaren geleden vrij Turks met weinig toerisme. Ik ben een beetje bang dat Gazipaza zelf zal veranderen naar een toeristenmekka zoals Alanya

    /   Reply  / 
 2. Tosca de Jong Auteur

  Paula, woon je in Gazipasa?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>