Olijfolie uit eigen gaard bij het Emel Pension in het Turkse Güzelcamlı

Het vakantieseizoen in Turkije zit er al lang op, maar dat betekent niet dat ze bij het Emel Pension in Güzelcamlı stil zitten. De winter wordt bijvoorbeeld gebruikt om te schilderen, zo krijgen alle kamers in het pension een fris likje verf.

En de winter is ook het moment om olijven te plukken. En dat is nog best een hele klus. Want het is niet zo dat je een net geplukte olijf gelijk op kunt eten, daar gaat heel wat werk aan vooraf.

Olijven plukken in het Turkse Güzelcamlı

In de omgeving van Güzelcamlı en Davutlar vind je een ontelbare hoeveelheid aan olijfbomen. De olijvenoogst vindt altijd in het late najaar plaats. Er zijn verschillende manieren om de olijven te plukken. Een handige manier is om een net onder de boom neer te leggen en aan de boom te schudden zodat de olijven in het net vallen. Als de olijven eenmaal verzameld zijn krijgen ze een (zout)waterbadje, dit is om de bittere smaak te verwijderen.

Hierna gaan ze  naar de pers in Davutlar en dan kan daar al gauw 500 liter aan olijfolie van worden gemaakt. Meer dan genoeg voor in de heerlijke salades en andere gerechten die de medewerkers van het Emel Pension vanaf het voorjaar gaan serveren.

Ultiem vakantiegevoel in Turkije

Het gezellige Emel Pension ligt in het mooie en rustige plaatsje Güzelcamlı (in de buurt van Kuşadası) en wordt gerund door de Nederlandse Evelyn Offerman en haar Turkse man Metin Irmak. In het pension gaat alles heel gemoedelijk, zo zijn er geen vaste ontbijttijden en wordt het diner samen met alle gasten aan een lange eettafel gegeten. Het diner bestaat uit lekkere salades, soepen, aubergine gerechten en fruit na.

Evelyn en Metin organiseren ieder jaar aantal excursies naar historische plaatsen, maar er is ook een mogelijkheid om creatief bezig te zijn. Schilderes Anneke Janszen geeft van 10 tot 17 mei een schilderworkshop in de olijfgaard van het pension.

Al zin in het voorjaar en de zomer?

Kijk voor meer info op:  www.emelpension.nl

Lees ook:Emel Pension: dé plek voor een sfeervolle vakantie in Turkije
Lees ook:Emel Pension: een paradijsje aan de Turkse westkust
Lees ook:Olijven bij het Turkse ontbijt
Lees ook:Kerstboom uitgevonden door de Turken
Lees ook:Nederlands Openluchtmuseum krijgt Turkenpension

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>