Visum kopen op vliegveld in Turkije kan ook na 1 november

Turkije blijft de datum voor het beëindigen van het papieren visum dat je op het Turkse vliegveld kunt kopen opschorten. De overgangsperiode, die op 1 november zou ingaan, is verlengd tot een nieuwe te bepalen datum. Kortom: Iedereen kan nog steeds een visum op het vliegveld in Turkije kopen. 

E-visum voor Turkije kopen via internet

Begin dit jaar werd er door de Turkse overheid bekend gemaakt dat het vanaf april 2014 niet meer mogelijk zou zijn om een papieren visum op het vliegveld in Turkije te kopen. Reizigers moesten een e-visum via internet kopen. Veel reizigers en reisorganisaties waren daar niet blij mee. Met name omdat het toen alleen nog mogelijk was om een visum te bestellen via de officiële Turkse website, waar je alleen met een creditcard kon betalen. De datum werd na alle kritiek uitgesteld tot 1 november 2014. En nu – de reden is nog onduidelijk – wordt de overgangsdatum weer uitgesteld.

Inmiddels zijn er veel Nederlandse websites actief waar je een e-visum voor Turkije kunt bestellen. En dat zonder creditcard. Hoewel het dus nog steeds mogelijk is om het visum op het vliegveld in Turkije te kopen, is het visum er wel duurder dan via internet (25 euro). Ook loop je altijd de kans dat je lang moet wachten in de rij bij het loket.

Snel en goedkoop e-visum bestellen via Visumland

Heb je hier geen zin in? Bestel je e-visum dan bijvoorbeeld voordelig en betrouwbaar via Visumland.nl. Het visum heb je binnen een dag in je mailbox. Ook kan het per post worden toegezonden. En.. je hebt er geen creditcard voor nodig. Betalen kan gewoon via iDEAL. Makkelijk en snel.

(Bron: info verkregen van Turks Verkeersbureau)

 

Lees ook:Alle aanbieders voor E-visum Turkije op een rijtje
Lees ook:E-visum Turkije voorlopig uitgesteld tot november 2014
Lees ook:Waarom hebben Duitsers geen visum nodig voor Turkije?
Lees ook:Visum Turkije kun je nog steeds op vliegveld kopen
Lees ook:Vanaf april 2014 alleen nog met e-visum naar Turkije

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Visum kopen op vliegveld in Turkije kan ook na 1 november

 1. Jop Peters

  Hoi Tosca, heb je een linkje naar de bron?

    /   Reply  / 
  1. Tosca de Jong Auteur

   Hoi Jop, ik heb contact gehad via de mail met het Turks Verkeersbureau, zij lieten mij dit weten:

   Het ministerie heeft ons laten weten dat de overgangsperiode is verlengd tot nader datum. Een einddatum is nog niet bepaald. Dat betekent dat reizigers ook na 1 november 2014 bij binnenkomst in Turkije een visum kunnen kopen.

   Ik zie dat het nog niet aangepast is op hun website..

     /   Reply  / 
   1. Jop Peters

    Duidelijk, dat zullen ze binnenkort dan ook wel publiekelijk bekend maken. Maakt het niet duidelijker voor de reiziger, maar het is niet anders.

      /   Reply  / 
    1. Tosca de Jong Auteur

     Hoi Jop,

     Inderdaad, het wordt er niet duidelijker op. Vreemd dat Turkije het blijft uitstellen.

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>