Kinderen hebben ook een e-visum voor Turkije nodig

Iedereen die op vakantie gaat naar Turkije moet een visum aanvragen, ongeacht de leeftijd. Dat geldt ook voor baby’s en kinderen. Een e-visum voor Turkije is persoonsgebonden en vanwege de persoonlijke aard van een visum moet iedereen een eigen visum hebben. Je kunt dit e-visum gemakkelijk en goedkoop bestellen via: Visumland.nl

Ieder kind eigen paspoort of ID-kaart

In Nederland zijn de regels voor het bijschrijven van een kind in het eigen paspoort veranderd. Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen over hun eigen reisdocument beschikken en kunnen zij niet langer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Dit is het gevolg van een Europese verordening.

De bijschrijvingen en kinderstickers die voor die datum in het paspoort zijn gemaakt, zijn helaas niet meer geldig. Dat betekent automatisch dat het niet mogelijk is om naar Turkije te reizen met een kind dat op het paspoort van de ouders staat. Kinderen moeten reizen op een eigen ID-kaart of paspoort en moeten ook een eigen e-visum voor Turkije kopen.

Snel en goedkoop een visum aanvragen

Momenteel kan het visum nog op de luchthaven van Turkije worden gekocht. Dit is vanaf november 2014 niet meer mogelijk. Iedereen die naar Turkije reist, zal vanaf november dus vooraf een visum voor Turkije moeten kopen. Dat kan gemakkelijk online bij Visumland. Daar kun je via een Nederlands aanvraagformulier een e-visum voor Turkije aanvragen. Het e-visum kost € 22,50 per visum en kan via iDeal worden betaald.

(advertorial)

(foto: Tosca de Jong)

Lees ook:Visum voor Turkije in één keer aanvragen voor hele groep of gezin
Lees ook:Vanaf april 2014 alleen nog met e-visum naar Turkije
Lees ook:Visum voor Turkije aanvragen met een verblijfsvergunning?
Lees ook:Turkije past geldigheidsduur paspoort en ID kaart aan
Lees ook:Naar Turkije? Paspoort moet 60 dagen geldig zijn na afloop visum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>