Emel Pension: een paradijsje aan de Turkse westkust

”Emel, een vrolijk en zonnig pension waar de Jasmijn en de Bougainvillea naar binnen groeien”, dat is de slogan van het Emel Pension aan de Turkse westkust. Niets is minder waar, want de meest prachtige bloemen groeien letterlijk over de balkonnetjes van de kamers. Het Emel Pension in Güzelcamlı, een klein plaatsje op 20 kilometer van de toeristische badplaats Kuşadası, is een klein paradijsje met een mooie en grote tuin, rust, leuke gasten en een strand op slechts 300 meter.

 

Mooi stukje Turkije

Wie dagen achtereen aan het zwembad wil liggen en ’s avonds eten wil opscheppen bij een lopend buffet is bij Emel niet aan het juiste adres. Bij Emel word je niet geleefd, zoals in de meeste Turkse hotels. Het pension straalt bij binnenkomst al een geweldige rust uit. De omgeving draagt daar zeker aan bij, want het pension ligt pal aan het Milli Park, het mooiste en schoonste natuurgebied uit de omgeving. De tuin rondom het pension en de naastgelegen villa is maar liefst 4500 vierkante meter en is bezaaid met oleanders, jasmijn, lavendel en rozen. Er staan stoelen waar je lekker kunt lezen of luieren.

De binnenkant van het pension is net zo mooi als de buitenkant. Sterker nog, de overloop naar de kamers heeft geen dak, dus onderweg naar je kamer ben je nog steeds ‘buiten’. Binnen is er goed nagedacht over het gebruik van kleuren – zoals Grieks blauw – en leuke details en spulletjes. Zo liggen er mooie tapijten op de vloeren en kom je overal kruiken en Ottomaanse lampjes tegen.

 

Turks én Nederlands tintje

Het Emel pension wordt gerund door de Nederlandse Evelyn Offerman en haar Turkse man Metin Irmak. Het stel, maar ook de rest van het personeel, zorgt ervoor dat je als gast niks tekort komt. De obers leren zelfs je voornaam uit hun hoofd en weten of je liever een gekookt of gebakken eitje wilt bij het ontbijt. Het diner dat dagelijks aan een lange tafel wordt geserveerd is goed verzorgd en helemaal op z’n Turks met lekkere salades, soepen, aubergine gerechten en fruit na. Hoewel je natuurlijk ook ergens in het dorp wat kunt gaan eten, is aanschuiven aan de lange eettafel eigenlijk een stuk leuker en gezelliger. Alle gasten zitten samen aan de tafel en dat gezamenlijk tafelen levert interessante gesprekken op en uiteindelijk zelfs vriendschappen. Voor alleenstaanden is het de perfecte plek om nieuwe mensen te leren ontmoeten en al heb je wel een partner, dan nog kun je gerust alleen op vakantie gaan, bij Emel zul je jezelf nooit eenzaam voelen.

 

Genoeg te doen en te zien

De locatie van het pension is best bijzonder te noemen. Op 50 meter afstand bevindt zich de grot van Zeus, de geheime baai waar de Griekse oppergod Zeus vroeger in zwom met zijn ‘vriendinnetjes’. De grot wordt helaas letterlijk overspoeld door toeristen, maar het is een zwembezoek waard. Ook het Milli Park mag je niet overslaan. Het wordt ook wel het Nationale park genoemd en heeft vier verschillende strandjes. Het zeewater is er ontzettend helder, ideaal om te snorkelen. Je kunt er ook door de bossen wandelen, op weg naar de ‘Kanyon’, de kans is groot dat je onderweg wilde zwijnen tegenkomt, want die zitten er volop.

Evelyn en Metin organiseren ook een aantal excursies naar historische plaatsen als Ephese, Priene, Didyma, Milete en Tire. Wie van de zee en varen houdt, is welkom op hun boot de ‘Afrodite’. Metin staat aan het roer en vaart langs de kust van Güzelcamlı en het Griekse eiland Samos. Onderweg wordt er een aantal keer gestopt om een duik te nemen in het heerlijke heldere water.

Emel is een pension zonder officiële sterren, zwembad en ontbijttijden.. maar dat maakt de gasten niks uit, iedereen weet dat Emel stiekem 5 sterren waard is.

 

Meer info? Ga naar: www.emelpension.nl

(Foto’s Tosca de Jong)

Lees ook:Emel Pension: dé plek voor een sfeervolle vakantie in Turkije
Lees ook:Olijfolie uit eigen gaard bij het Emel Pension in het Turkse Güzelcamlı
Lees ook:Een aanrader voor elk seizoen: Ramada Plaza Hotel in Antalya
Lees ook:Drie verborgen schatten van Istanbul
Lees ook:Corendon opent nieuwe hotels in surfparadijs Çeşme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>