Turkse badplaats Didim (nog niet) bekend onder Nederlanders

Antalya, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, het zijn badplaatsen die de meeste Nederlandse toeristen wel kennen. Maar Didim aan de Egeïsche kust is nog vrij onbekend. Sterker nog; er komen voornamelijk Engelse toeristen naar Didim. De badplaats, waar slechts 45.000 mensen wonen, ligt onder Izmir en vlak boven Bodrum. Het is een plaats met prachtige stranden, maar in de zomer wil je er liever niet zijn.

Altınkum, hét strand van Didim

Didim was vroeger een Grieks heiligdom en een orakelplaats van de god Apollon. In en rondom Didim zijn daarom veel ruines te zien uit deze tijd. De stranden van Didim zijn prachtig, het zeewater is er helderblauw. Het bekendste strand heet Altınkum, oftewel: Goudenstrand, helaas is dit strand altijd overvol en is het er moeilijk een plekje voor je handdoek te vinden. Mensen die dit weten, gaan dan ook naar een ander strand iets verderop (Gaye Sitesi). Daar is het lang niet zo druk als op Altınkum.

In het hoogseizoen zou ik afraden naar Didim te komen, het is ten eerste een vrij populaire vakantiebestemming voor Turkse families. Ten tweede is het toch wel erg toeristisch. Dit komt door de vele Engelsen die er een vakantiehuis hebben of er op vakantie komen.

Het Turkse nachtleven

Wie van uitgaan houdt, kan zich prima uitleven in Didim. In de zomer is het ‘s avonds een gekkenhuis op de lange boulevard. Overal komt lawaai vandaan. Het stikt er van de Engelse pubs en toeristisch ingestelde restaurants met obers die gekke dansjes doen en Engelse meisjes van hun tafel trekken om met hen mee te dansen

Didim is een prachtige plaats met zijn mooie stranden en ruines, maar helaas is het er te toeristisch. Een leuke bestemming voor het voor of najaar.

Kijk ook uit met Turkse feestdagen zoals het suikerfeest (Bayram). Ik was gisteren op het strand van Gaye Sitesi en het was een waar gekkenhuis. Ik heb nog nooit zoveel mensen hutje mutje op een strand zien liggen

(Foto’s Tosca de Jong)

Lees ook:Bijna 400 Turkse stranden hebben ‘Blue Flag’ certificaat
Lees ook:Het Saint-Tropez van Turkije
Lees ook:Istanbul op derde plek Travellers’ Choice Awards Tripadvisor
Lees ook:Altijd zon in het prachtige Muğla en Dalaman
Lees ook:Picknicken tussen het afval op Turks strand Pamucak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>