Zoover start petitie tegen ‘handdoekje leggen’

Vakantiegangers in grote all-inclusieve hotels die ‘s ochtends vroeg hun bed uit gaan om een badhanddoek op een ligbed bij het zwembad te leggen. Herkenbaar? Of heb je jezelf er wel eens schuldig aangemaakt? Het zogenaamde ‘handdoekje leggen’ is volgens een onderzoek van Zoover de grootste ergernis op vakantie. Aan de Turkse Riviera en de Spaanse Costa’s komt het ‘handdoekje leggen’ het meest voor. Zoover is nu een petitie begonnen om er iets tegen te doen.

Handdoeken op ligbedden in Turkse hotels

In de grote hotels in Turkije is het een bekend fenomeen: mensen die vroeg opstaan en een handdoek op een ligbedje neerleggen en daarmee de stoel ‘gereserveerd’ hebben. Het stomme is dat veel mensen pas later op de dag daadwerkelijk op de stoel gaan liggen. Ontzettend irritant voor ‘nette’ hotelgasten die (nietsvermoedend) op zoek moeten gaan naar een leeg bedje of ligstoel.

Zoover wil de petitie aan verschillende buitenlandse hotels overhandigen, met de hoop dat de hotels er iets aan gaan en kunnen doen. Ze zouden het kunnen verbieden om al vroeg in de ochtend (er zijn mensen die hun wekker om 06.00 uur zetten!!) een handdoek op een ligbedje te leggen. Maar wat volgens mij een veel handigere oplossing is: meer ligbedjes plaatsten, zodat er voor iedereen genoeg ruimte is aan het zwembad.

Wat vind jij een goede oplossing? En ga je de petitie van Zoover tekenen?

http://www.zoover.nl/handdoekjeleggen

Cabaratier Erik van Sauers heeft het ‘handdoekje leggen’ ook meegemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=6lXdkLKSPgA

 

Lees ook:Al meer dan 20.000 handtekeningen voor petitie Zoover
Lees ook:Hij blijft grappig: Eric van Sauers op vakantie in Turkije
Lees ook:Kindvriendelijk (vakantie)land
Lees ook:Meest irritante toeristen in Turkije
Lees ook:AZ toch naar training in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>