Altijd zon in het prachtige Muğla en Dalaman

Als je van plan bent om een vakantie te boeken naar Turkije, neem dan Dalaman of Muğla eens in overweging. In het zuidwesten van Turkije ligt de provincie Muğla. Het ligt aan de Middellandse Zee en is daarom een ideale bestemming voor een zonvakantie met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 32 graden. Altijd heerlijk weer dus.

De hoofdstad van de provincie heet ook Muğla en heeft een prachtig historisch stadscentrum. Breng een bezoekje aan de Yağcılar Han. Op donderdag vind je hier een markt, waar de kraampjes door de smalle steegjes verspreid staan.

Dalaman in opkomst

Een toeristisch gebied in de provincie wat in opkomst is, is Dalaman. Dalaman heeft vele boetiekjes, restaurants, uitgaansgelegenheden en een groot strand. Hoewel Dalaman niet een erg commerciële plaats is, kun je je er prima vermaken en is het gastheer voor vele dieren.

Als je in Dalaman bent, bezoek dan zeker ook Dalyan. Je kunt hier genieten van de Kaunos archeologische site en de in het lijmsteen uitgehouwen tombes, terwijl je door de Dalyan rivier vaart naar het Iztuzu strand. Dit strand heeft een lengte van 6 kilometer lang en je kunt hier schildpadden vinden. Ben je sportief en toch in Dalaman, ga dan raften op de Dalaman rivier.

(Gastblog van Vakantiewoning.org)

Lees ook:Dalyan maakt je tien jaar jonger
Lees ook:De mooiste strandwandelingen in Turkije
Lees ook:Een prachtig stukje van Marmaris
Lees ook:ADV: Vakantiesteden special
Lees ook:Turkije één van de grote veroorzakers van plastic in de oceanen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>