Kijktip: ‘Ik zie een verre reis’

Steeds meer jonge Nederlandse Turken dromen van een nieuw bestaan in Turkije. Ze willen weg uit Nederland en het gaan maken in Turkije. In de documentaire ’Ik zie een verre reis’ van Fidan Ekiz doen drie van deze Turkse jongeren hun verhaal en vertrekken naar Istanbul.

Een leven in Turkije

De Nederlands-Turkse journaliste Fidan Ekiz volgt in deze documentaire haar jongere zus Ferihan en haar vriendinnen Busra en Sinem. Alle drie zijn ze geboren en getogen in Nederland, maar de meiden leven in een Turkse wereld. Ze hebben alleen Turkse vriendinnen en kijken alleen nog maar naar de Turkse televisie. Alle drie de meiden willen niets liever dan naar het Turkse Istanbul verhuizen. Fidan vindt dit echter geen goed plan. Zij heeft vier jaar in Istanbul als journaliste gewerkt en dat was haar niet goed bevallen. Vandaar dat zij het ‘wilde’ plan van haar zusje uit haar hoofd wil praten. Gaan de meiden toch naar Istanbul? En hoe bevalt hun dat?

Kijk deze leuke docu terug op Uitzending Gemist. Na het zien van ‘Ik zie een verre reis’ begrijp je meer hoe verschillend Turkije en Nederland zijn. Turkije is een leuk vakantieland, maar om er te wonen is toch even iets heel anders.

http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/8958-ik-zie-een-verre-reis

Lees ook:Erdoğan bezoekt gewonde journaliste in ziekenhuis
Lees ook:Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?
Lees ook:Justin Bieber eindelijk naar Turkije
Lees ook:Jennifer Lopez verliefd op Istanbul
Lees ook:Iran vindt Patriot-raket een slecht plan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>