In de zomer naar Turkije? Jazeker!

Er is geen land aan de Middellandse Zee dat meer te bieden heeft als vakantie bestemming dan Turkije. Het land is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen wereldwijd en maakt sinds enkele jaren deel uit van de top 3 van Nederlandse vakantiegangers.

Wist u dat de Turkse keuken op de derde plaats staat in de culinaire wereldranglijst? Dat komt door de recepten: Het meest opwindende aan de Turkse keuken zijn de meze, heerlijke hapjes die op zichzelf al een maaltijd vor- Turkije… men of als voorgerecht worden gegeten.

Of dat Turkije vroeger ´klein Azië´ genoemd werd?  Dat komt door de ligging: Turkije is namelijk één van de weinige landen die gelegen is op 2 continenten. Een klein gedeelte van het land (3%) ligt in Europa en wordt Tracië genoemd. Het andere gedeelte, Anatolië, ligt in Azië.

Als u er voor kiest om in de zomervakantie naar Turkije te vliegen dan zult u versteld staan van de veelzijdigheid die Turkije u te bieden heeft. Het is tenslotte een prachtig vakantieland.

Daarnaast kiest u niet alleen voor zon, zee en strand maar ook voor cultuur, natuur, avontuur, rust en authenticiteit.

Dus als u niet weer waar u naartoe moet gaan in de zomervakantie, kijk dan snel naar de aanbiedingen voor Turkije. U weet niet wat u mist.

Lees ook:Gaziantep: de moeder van de Turkse keuken
Lees ook:Luxe Turkse keuken komt naar Nederland
Lees ook:Turkije overweegt te annexeren
Lees ook:Een bekend broodje vis in Istanbul
Lees ook:Een aanrader voor elk seizoen: Ramada Plaza Hotel in Antalya

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “In de zomer naar Turkije? Jazeker!

  1. romeo

    Als ik in de zomer op vakantie ga, dan kies ik meestal of voor Spanje of voor Turkije. Het zijn voor mij twee vergelijkbare vakantiebestemmingen als het gaat om het weer, de stranden, hotels en de vriendelijkheid van de mensen. Waar Turkije het van Spanje wint voor mij, zijn de gerechten. Niets ten nadele van de Spaanse gerechten, want die eet ik ook graag. Maar als ik in Turkije ben, dan moet ik gewoon kebaps, baklava’s en sutlac’s eten.

      /   Reply  / 
  2. vakantiehuizen pollenca

    Ik ook met u eens dat Turkije is een van de beste bestemming om de vakantie te hebben met familie of vrienden. Er is zoveel te zien en te doen. Ik ben er eerder geweest en breng vijf dagen. Het was een onvergetelijke ervaring voor mij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>