Popzangeres Ajda gaat nog jaren mee

Toen ik de Turkse popzangeres Ajda Pekkan voor het eerst op tv in een videoclip zag kon ik niet geloven dat ze al 66 jaar oud is. Toch is de meest succesvolste Turkse popzangers van Turkije echt geboren in 1946. De plastische chirurgie heeft haar wel een ‘beetje’ op weg geholpen om er nog zo uit te zien.

Ayşe Ajda Pekkan draait al een behoorlijk tijdje mee in de Turkse popmuziek en filmwereld. Ze begon haar carrière als actrice en heeft in 50 films gespeeld. De Turkse Pekkan heeft meer dan 20 albums op haar naam staan en heeft wereldwijd meer dan 40 albums verkocht. Turken noemen haar daarom de  ’Superstar’ van de Turkse popmuziek. Naast zingen in het Turks houdt Ajda ook van zingen in andere talen, ze nam albums op in negen verschillende talen.  Ze spreekt ook vloeiend Engels en Frans.

In 1980 deed Pekkan mee aan het Eurovisiesongfestival in Den Haag. Ze trad op met het Turkse liedje  Petr’Oil en kreeg slechts 23 punten. De Ierse Johnny Logan kreeg 143 punten en won toen met het liedje Whats another year.

Dit jaar gaf Ajda voor het eerst een optreden in Nederland. Ze gaf een concert voor haar Nederlandse fans op 4 februari jl in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Het liedje Yakar Geçerim (een duet met popzanger Tarkan) uit 2011 is nog steeds een grote hit in Turkije. Het liedje staat op het laatste album Farkın Bu.

Lees ook:Turkse zangeres Ajda Pekkan doet niet mee aan Offerfeest
Lees ook:Turkije doet weer niet mee aan Eurovisiesongfestival
Lees ook:Ozan Dogulu naar Nederland
Lees ook:Sıla en Mustafa Ceceli winnaars Kral TV Music Awards
Lees ook:Turkije scoort slecht in corruptielijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>