Turkije na V.S grootste exporteur van televisieseries

Turkije is na de V.S de grootste exporteur van televisieseries ter wereld. Turkije verdient er maar liefst 200 miljoen dollar per jaar mee en exporteert in meer dan 100 landen.

Niet alleen Turken zijn gek op Turkse dramaseries, ook Russen, Arabieren en Chinezen kijken er maar al te graag naar. De populariteit van de Turkse televisieseries is omhooggeschoten in de afgelopen tien jaar, met name in het Midden-Oosten en Zuid-Europese landen. Er worden nu al miljoenen per jaar verdiend, maar tegen 2023 wil Turkije 2 miljard dollar aan gaan verdienen.

Turks kostuumdrama Muhteşem Yüzyıl

De populairste Turkse dramaserie is zonder twijfel ‘Muhteşem Yüzyıl’. Het spannende kostuumdrama dat gaat over het leven van de Ottomaanse sultan Süleyman de Grote. Andere populaire series zijn: ‘Adını feriha koydum’, ‘Fatmagülün suçu ne’ en ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, over het leven van kapitein Ali en zijn Nederlandse Caroline, gespeeld door de Duitse actrice Wilma Elles (zie foto boven, Wilma links in blauw jurkje).

(bron: hurriyet dailey news)

Lees ook:Turkse serie ‘Muhteşem Yüzyıl’ bekeken door 200 miljoen mensen
Lees ook:Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld
Lees ook:Correspondent Bram Vermeulen verlaat Turkije
Lees ook:Turkse TRT zendt nu ook uit in Arabisch
Lees ook:Grand Prix Turkije 2010 de laatste?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>