Schokkend: zestig procent van de Turken is voor perscensuur

Over ‘Turkse’ persvrijheid gesproken. Turkse websites die de voorpagina van de nieuwe Charlie Hebdo tonen of daar naar toe linken worden geblokkeerd. Dit werd door het gerechtshof besloten. Gisteren werden er al een aantal vrachtwagens door de Turkse politie tegengehouden met daarin de exemplaren van de linkse krant Cumhuriyet. De krant had vier pagina’s met een aantal spotprenten gepubliceerd als teken van solidariteit met Charlie Hebdo.

Persvrijheid in Turkije

Dit soort praktijken zijn we wel gewend van de Turkse overheid, maar wat nog schokkender is, is dat sommige Turken het helemaal niet erg vinden om in een land te leven waar de pers gecensureerd wordt. Uit een onderzoek van het Turkse researchbureau Ipsos KMG onder 16.000 Turken blijkt dat 60 procent van de ondervraagden het goed vindt als de media gecensureerd wordt. 60 procent.. wat een shock.

Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:In Turkije is meer dan 50 uur per week werken heel ‘normaal’
Lees ook:Moeders Turkije vinden dilemma pijnlijker dan geboorte zelf
Lees ook:‘Ja’ stem leidt tot referendum, melden Turkse media
Lees ook:Duizenden Turken gegijzeld in stadion Libië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>