Taiwan maakt grappig animatiefilmpje over Erdogan

Hoewel de Turkse media amper iets laat zien en horen over de protesten in Turkije, wordt er op internationaal vlak wel aandacht besteed over de gebeurtenissen. Een interessant artikel in de krant, foto’s of filmpjes, je komt van alles tegen. Zelfs vanuit Taiwan. Daar weten ze heel goed wat er in Turkije speelt. Het volgende filmpje geeft op een zeer grappige manier weer wat er de afgelopen dagen gebeurde in Turkije.

Natuurlijk moet je de humor van het filmpje inzien, maar het laat ook de realiteit van Erdogan en zijn politiek zien. Neem het alcoholbeleid, het censuur van de media en het krijgen van drie kinderen.

Ook hier komt de pinguin weer naar voren. (CNN TÜRK liet tijdens de heftige confrontaties tussen betogers en politie van afgelopen weekend een natuurfilm over pinguins zien). Pinquins zijn inmiddels een symbool geworden op social media.

Bekijk hier het filmpje. Het is ondertiteld

Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek
Lees ook:Voetbalrivalen zij aan zij tegen gewelddadige Turkse politie
Lees ook:Turkse politie slaat voorbijganger (zonder reden) neer
Lees ook:Turkse kinderen vermist na Ramadan bayram vakantie
Lees ook:Kindvriendelijk (vakantie)land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>