Ik Vertrek: wandelvakanties in Turkije

Opgelet! Ik Vertrek, het programma waarin mensen drastisch het roer in hun leven omgooien, gaat dit keer over een Gelders stel in Turkije.

Op een dag besluiten de Gelderse Paul (40) en Angelique (38) Riep om hun leven een geheel nieuwe wending te geven. Angelique stopt als assistente bij een notariskantoor en Paul doet zijn kattenbak-verschoon-bedrijfje van de hand. Samen met zoon Nigel (13) vertrekken zij naar de Turkse badplaats Alanya. Niet om de zoveelste Friet-van-Piet-tent te openen, maar om vakantiegangers met wandelvakanties het échte Turkije te laten zien onder de noemer ‘Tra-Travel’.

Paul en Angelique hebben het begrepen. Verder kijkend dan de overvolle stranden en goedkope bars, vind je in het onontdekte achterland een oase van rust, authentieke dorpjes en een traditionele, gastvrije bevolking. Een gat in de markt dus. Eenmaal in hun nieuwe woonplaats aangekomen, komt de familie Riep natuurlijk al snel een hoop obstakels tegen. Het échte Turkije is bijvoorbeeld ook bloed- en bloedheet. En dat is even wennen, zeker als je met zijn drietjes in een klein appartementje moet bivakkeren waar de koelkast het al direct begeeft.

Ook Nigels nieuwe Turkse school is even anders dan die in Nederland. Het regime is strikt en petten, oorbellen of zelfs een beetje gel in het haar zijn ten strengste verboden. Nog een beetje onwennig, maar vol goede moed begint de familie aan de organisatie van de eerste groepsreis. Het is afwachten of de gasten net zo vol zullen zijn van het échte Turkije als Paul en Angelique zelf…

‘Ik Vertrek’, donderdag 1 oktober om 21.30 uur op Nederland 1.

Bron: TV-Visie

Lees ook:Geert Wilders wenst minder Islam in 2011
Lees ook:Op zoek naar werk in Turkije? Baan aangeboden in 5* hotel
Lees ook:Nederlands Turkse dj Ummet Ozcan vanavond op Electropol
Lees ook:Overwinteren in Turkije
Lees ook:Turkse Simit Sarayı in Deventer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ik Vertrek: wandelvakanties in Turkije

  1. gina

    Hallo Jenny en familie, ik vind jullie verhaal echt de moeite waard. Ook wij denken eraan om te emigreren naar Turkije, maar onze zoon van 16jaar zite dit helemaal niet zitten. Misschien kunnen we langs deze weg wat van jullie ervaringen delen om de beslissende knoop door te hakken.
    Hopend op een reactie, verblijven wij,met vriendelijke groeten, een fijn einde jaar en alvast een heel gelukkig nieuwjaar.
    Robin, Emile en Gina uit België.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>