Istanbul’s Beyazıt Toren voorspelt weer

Inwoners van Istanbul die willen weten wat het weer de volgende dag brengt, hoeven slechts een blik op de historische Beyazıt Toren te werpen. Deze wordt weer eens verlicht in verschillende kleuren al naar gelang het weer.

Wanneer de toren op het historische schiereiland blauw kleurt, belooft het weer helder en zonnig te worden. Groen betekent dat het gaat regenen, geel voorspelt mist en rood waarschuwt voor sneeuw. Het 85-meter lange gebouw, dat dient als wachterstoren voor de brandweerteams van de stad, werd eerder gebruikt om het weer aan te kondigen, totdat de gewoonte destijds werd gestopt in 1995. De belichting van de toren wordt gesponsord door Siemens Inc. en Osram Inc. (Hürriyet)

Lees ook:Kou arriveert in Turkije met revanche
Lees ook:Koudste nacht ooit in Istanbul (- 9.8 °C)
Lees ook:Hevige regenval voorspeld voor Centraal-Turkije
Lees ook:Groen Bursa
Lees ook:Ankara krijgt grootste moderne kunstcentrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>