Turkse horrorfilm Dabbe 5 ook in Nederlandse bioscopen

Als je van horrorfilms houdt, is een bezoekje aan ‘Dabbe 5: Zehr-i Cin’ de moeite waard. Hij draait in de Turkse bioscopen maar ook in Nederland (Pathé Amsterdam en Rotterdam). Wat deze film zo eng maakt zijn niet zozeer de dingen die je ziet, maar de dingen die je hoort.

De Turkse regisseur Hasan Karacadağ heeft zoveel mogelijk heftige en harde geluiden in de film verwerkt, die je op onverwachte en verwachte momenten best overvallen. Er zitten dus voldoende schrikmomenten in deze Turkse film.

Turkse vrouw achtervolgt door geesten

Het verhaal gaat als volgt… De vredige en mooie dagen van de getrouwde Turkse vrouw Dilek zijn opeens verleden tijd, als zij plotseling wordt aangevallen door djinns (oftewel boze geesten). Het begint allemaal met een nare droom die Dilek heeft. In haar droom wordt ze achtervolgt door geesten.

Als Dilek eenmaal zo bang wordt en de controle over haar lichaam kwijtraakt, besluiten zij en haar man de hulp in te schakelen van ene mevrouw Belkis, een vrouw die gespecialiseerd is in de wereld van de djinns. Tijdens communicatie met de djinns ontdekt de vrouw dat het gaat om de meest angstaanjagende djinns uit de geschiedenis.

Dabbe 5: Zehr-i Cin draait in de Pathé bioscopen in Amsterdam en Rotterdam en is Nederlands ondertiteld.

Heb jij de film al gezien? Of wil je hem gaan zien?

Trailer Dabbe 5: Zehr-i Cin

Lees ook:Fetih 1453, ongekend populair
Lees ook:Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader
Lees ook:Turkse film Benim Dünyam: een parel van een film
Lees ook:Mandıra Filozofu: een Turkse film met een boodschap
Lees ook:Die Fremde: liefde voor een kind versus familie-eer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>