Turken vallen voor Hollands design

Hans de Gooijer van designbureau Pilots werd out of the blue benaderd door het Turkse Vitra, producent van badkamers. De kennismaking bleek het begin van een vruchtbare samenwerking.

Hans de Gooijer: “Ergens in 2003 kreeg ik zo’n mailtje dat je normaal gesproken niet eens opent. Urgent business opportunity, stond er boven. De afzender bleek Vitra te zijn, producent van badkamerproducten en onderdeel van Eczacıbaşı, een Turkse holding die wereldwijd actief is. In Nederland is het merk niet bekend, naar het bedrijf staat in de mondiale top vijf in de badkamerbranche en leverde onder meer kranen aan IKEA. De Turken waren geïnteresseerd in ons werk. Ik had in het begin zo mijn bedenkingen, maar na wat op en neer te hebben gemaild stond er een paar weken later een Turkse vertegenwoordiger op de stoep. Het klikte. We kregen een testopdracht en in no time deden we zaken. Lees verder

Lees ook:Hiv-positieve manager in Turkije vecht voor baan
Lees ook:Turkije in de ban van model Pınar Yılmaz (25)
Lees ook:Hiddink vandaag gepresenteerd in Turkije
Lees ook:MaNga voor Turkije naar Songfestival
Lees ook:Gaziantep: de moeder van de Turkse keuken

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Turken vallen voor Hollands design

 1. joop

  Turken zijn dan ook net Nederlanders uit de jaren 60 en 70, grote gezinnen en een sterke familieband. Man en vrouw blijven bij elkaar en de kinderen voelen zich veilig. Goed hoor !! Kan je van ons Hollanders niet zeggen, de norm voor je kinderen zorgen is bij ons een bijzaak geworden, als ouder ben je hoofdzaak en niet het kind. Nee, de Turken zijn Nederlandser dan de Nederlanders zelf anno 2010.

    /   Reply  / 
 2. asdf

  i am addicted to farmville

    /   Reply  / 
 3. rommell66

  Je geeft een eigen mening over hoe het was…hmmm….je zou zoiets moeten staven met statische gegevens. ..
  Turkse gezinnen worden steeds kleiner (gemiddeld 2-3 kinderen per gezin) en de scheidingpercentage ligt hoger dan bij Nederlanders.
  HEt ironische is dat jouw ideaal Turks beeld stamt uit de jaren 70-90 terwijl je ze vergelijkt met Nederlanders uit de jaren 70.???
  Zelfs in Turkije dalen de geboortecijfers. Het gaat zo hard dat de Turkse regering (die altijd buitenlandse bedrijven probeert te lokken met een jonge workforce) zich enorme zorgen maakt over de ontwikkeling.
  De premier heeft al verschillende malen een beleid hiervoor in het parlement besproken.

  Het gras is altijd groener bij de buren. Sorry dat ik je dromen verstoor. Ergens ook goed want Nederlanders zitten vol met vooroordelen. Als Europa een finacieel kolonie van Azie wordt zal dat wel veranderen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>