Turkse zangeres Ajda Pekkan doet niet mee aan Offerfeest

De Turkse zangeres Ajda Pekkan heeft in een interview in de krant Habertürk laten weten niet mee te doen aan het Offerfeest en tegen het ritueel slachten van dieren is. “Erdogan heeft er voor gezorgd dat vrouwen vrij zijn in de keuze om een hoofddoek te dragen en ik ben vrij om er voor te kiezen niet aan het Offerfeest mee te doen. Dat is mijn geloof.”

Ajda Pekkan is nu 67 jaar en is al sinds mensenheugenis razend populair in Turkije. In 1964 bracht zij haar eerste nummer uit. Liedjes uitbrengen doet Ajda nog steeds, ook geeft ze regelmatig concerten. Juist omdat Ajda zo bekend en geliefd is in Turkije zou het goed mogelijk zijn dat meerdere mensen haar standpunt over het slachten van dieren tijdens het Offerfeest volgen.

Ajda vertelde in het interview dat zij haar geld graag aan goede doelen geeft of aan mensen met een handicap.

Laatste rustplaats tussen de dieren

De zangeres heeft thuis tien katten en drie honden. Haar grootste droom is om in een grote boerderij te wonen met zoveel mogelijk dieren, waarbij ze ook straathonden en katten kan opvangen. De zangeres houdt zo veel van dieren dat zij na haar dood het liefst begraven zou willen worden op een dierenbegraafplaats.

Ajda Pekkan / Arada Sırada, grote hit uit 2011

Lees ook:Offerfeest en Dierendag vallen samen
Lees ook:Popzangeres Ajda gaat nog jaren mee
Lees ook:Offerfeest zonder bloed graag
Lees ook:Ozan Dogulu naar Nederland
Lees ook:Offerfeest begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>