Bulusma, een Turkse volksdansshow in Utrecht

In 2010 is Istanbul samen met Essen Culturele Hoofdstad van Europa. Utrecht heeft dezelfde ambitie voor het jaar 2018.

De Stadsschouwburg Utrecht presenteert al jaren voorstellingen uit Turkije en grijpt Istanbul 2010 aan om podiumkunstenaars uit deze stad extra in de schijnwerpers te zetten. Om te beginnen met de beroemde choreograaf Ahmet Demirbağ.

Op vrijdag 5 februari om 20.00 uur is de volksdansvoorstelling Buluşma te zien die Demirbağ maakte met professionele dansers van het Internationaal Danstheater en een grote groep amateurdansers uit Utrecht en Den Haag. Het belooft een unieke show te worden waarin oost en west elkaar ontmoeten.

Ahmet Demirbağ (1957) danst al vanaf zijn zesde jaar. Zijn choreografieën zijn over de hele wereld uitgevoerd en wonnen vele prijzen. Ook voor het Internationaal Danstheater in Nederland maakte hij programma’s. Bij dit gezelschap is het werken met invloeden uit andere culturen de basis van het repertoire.

Choreografie: Ahmet Demirbağ, m.m.v. Hüseyin Serdar Sezer, Özlem Özgur, Samet Kölemen, Cem Ekmen, productie :Buluşma is een co-productie van Zimihc huis voor amateurkunst, Culturalis Theater Den Haag, het Internationaal Danstheater en Stadsschouwburg Utrecht

Kaarten à € 15 zijn verkrijgbaar via Stadsschouwburg-utrecht.nl. Telefonisch reserveren kan dagelijks tussen 12 en 17 uur op nummer 030-2302023.

TurksNieuws.nl

Lees ook:Turkse broodjeszaak Simit Sarayı steeds populairder in Nederland
Lees ook:Bijzonder: Galatasaray supporters zingen door ondanks nederlaag Champions League
Lees ook:Helmondse Turk predikt rust in Rotterdam-Zuid
Lees ook:Concert Volkan Konak Stadsschouwburg Utrecht
Lees ook:Turkey Now! 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>