Vredesfestival in Çeşme bindt Turkije en Griekenland

Afgelopen weekend werd het vijfde ‘Theodorakis Peace and Friendship Festival’ in Çeşme gehouden, georganiseerd om de band tussen Turkije en Griekenland te versterken.

Op de eerste dag van het festival werd de naam van de bekende Griekse klassieke muziekcomponist Mikis Theodorakis vereerd. Turkse en Griekse zwemmers doken hiervoor internationale wateren in en er vonden optredens met een vredesthema plaats.

De tweede dag van het festival vond plaats op het Griekse eiland Chios, waar de zwemmers werden vergezeld door de Turkse nationale surfers Bora Kazanoğlu en Cağla Kubat. In de avond werden Turkse en Griekse liedjes op het podium in het Amfitheater gezongen.

Ceşme Mayor Faik Tütüncüoğlu vertelde aan het persbureau Anatolia dat ze wilden dat de Egeïsche Zee de zee van de vrede werd. “We organiseren deze evenementen om de vriendschappen die er bestaan tussen de Turkse en Griekse naties aan te scherpen”, zei Tütüncüoğlu.

Het is geen toeval dat dit festival wordt gehouden in Çeşme en Chios. Theodorak werd geboren op het eiland Chios enkele kiometers bij de kust van Çeşme vandaan, waar zijn moeder werd geboren. Theodorakis is een van de meest populaire Griekse componisten en internationaal bekend om zijn muziek in de films “Zorba the Greek”(1964), “Z” (1969) en “Serpico” (1973).

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review, 2 augustus 2009

Lees ook:Illegalen in Egeïsche zee verdronken
Lees ook:Turkse cineast wint twee prijzen in Ukraïne
Lees ook:In rust en zonder de massa genieten van Turkije
Lees ook:Dierenactivisten vinden ‘kamelenworstelen’ een misdaad
Lees ook:Turken en Grieken willen korten op defensiekosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>