Turks-Iraanse film Rhino Season in première

De Turks-Iraanse film Rhino Season gaat vandaag in première. Een film over een liefdesdrama tussen een man en een vrouw tijdens de Islamitische Revolutie in Iran. De film is in het Engels, Turks en Farsi.

Dertig jaar opgesloten

De veelbelovende film gaat over een het liefdesverhaal van de dichter Sahel (Behrouz Vossoughi) en zijn vrouw Mina (Monica Bellucci) die ten onrechte worden opgesloten tijdens de Islamitische Revolutie van Iran. Sahel brengt dertig (!!) jaar door in de  gevangenis, terwijl Mina, overtuigd dat haar man is overleden, naar  Turkije vlucht met haar twee kinderen. Sahel reist direct na zijn vrijlating naar Istanbul om Mina te vinden.

Acteurs in de film

Monica Bellucci speelt de hoofdrol van Mina. Monica is een Italiaans model en actrice. De Iraanse acteur Behrouz Vossoughi die de rol van Sahel op zich heeft genomen is na 35 jaar weer terug op het witte doek. Zanger en acteur Arash Labaf speelt een bijrol in de film. Arash komt uit Iran, maar is in Turkije een populaire zanger. Onlangs scoorde hij nog een hit met Sean Paul. In 2009 deed Arash mee aan het Eurovisiesongfestival in Moskou. Samen met zangeres AySel zong hij voor Azerbeidzjan (buurland van Turkije) het nummer Always en eindigde daarmee op de derde plek.

Zie hieronder de trailer van de film:


Lees ook:Winactie: kaartjes voor de film RHINO SEASON
Lees ook:Film steniging trekt aandacht Turkse vrouwen federatie
Lees ook:‘Deze film vertelt het verhaal van iedereen in Turkije’
Lees ook:Turks (pop)feest in Amsterdam
Lees ook:Iraanse man verblijft al 40 dagen op vliegveld Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>