Turks filmfestival in Amsterdam

Het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF) vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Dit keer kunnen filmliefhebbers Turkse films kijken in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Onder de titel Nieuwe Oogst (New Harvest) worden recente en nog niet eerder in Nederland vertoonde Turkse films getoond.

Het vierdaagse evenement wordt op 20 september geopend  met een gala-avond in het kader van de 400 jaar diplomatieke relatie tussen Nederland en Turkije. Het festival heeft tot zondag 23 september een zeer divers programma. De belangrijkste hoogtepunten uit de Turkse cinema van 2012 komen voorbij en er zal worden teruggeblikt op films met het thema Diaspora. Het festival wijdt een retrospectief aan de beroemde Duits-Turkse cineast Fatih Akin.

Het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF) wordt georganiseerd door haar overkoepelende stichting The 7 Hills Foundation en trok in 2010 en 2011 ruim 6000 bezoekers.

Het gehele programma van ATFF zal binnenkort te zien zijn op: www.atff.nl.

 

Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Turkey Now! 2012
Lees ook:Filmexplosie in Turkije
Lees ook:Turkse cineast wint twee prijzen in Ukraïne
Lees ook:Homo- en lesbiennefilms niet langer probleem voor Turkse publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>