Turkije wil resten Sinterklaas terug

Turkije wil graag de stoffelijke resten van Sint Nicolaas terug van Italië. De botten liggen momenteel in de Basilica di San Nicola in de Zuid-Italiaanse plaats Bari.

Ertugrul Günay, de Turkse minister van Cultuur, wil Sint Nicolaas in Demre herbegraven. Daar bevindt zich namelijk ook een graf met restanten van de beste man. Sint Nicolaas was in de vierde eeuw bisschop van Myra, een plaats in het zuidwesten van Turkije die nu niet meer bestaat.

Sint Nicolaas stierf in Turkije

Volgens Turkse wetenschappers zijn resten van Sint Nicolaas in de elfde eeuw door Italianen gestolen en later begraven in Bari. De populaire heilige heeft nooit gezegd dat hij in Italië begraven wilde worden, zeggen de Turken nu. Hij leefde en stierf in Turkije en zou daarom in Turkije moeten rusten, aldus wetenschappers.

Ankara zegt wel zorgvuldig te werk te willen gaan. Er is dan ook geen tijdslimiet gesteld aan de overdracht van de resten. (RNW)

Lees ook:Sinterklaas is geen Turk maar een Griek
Lees ook:Italië geeft resten Sint Nicolaas niet aan Turkije
Lees ook:Spanje? Sinterklaas komt uit Turkije
Lees ook:De echte Sinterklaas had geen Zwarte Piet
Lees ook:Het eerste Sinterklaashuwelijk in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>