Atilay Uslu (Corendon) is de meest invloedrijkste Turkse Nederlander

Er zijn een hoop bekende en succesvolle Turkse Nederlanders in Nederland. Atilay Uslu (46), oprichter van Corendon, is de meest invloedrijkste. De oprichter van de reisorganisatie en vliegmaatschappij staat helemaal bovenaan de lijst van de top 50 meest invloedrijke Nederlanders van Turkse origine’. Dit werd gisteren bekend gemaakt in het Rijksmuseum. De lijst is opgesteld naar aanleiding van 50 jaar Turkse immigratie in Nederland.

Uslu is de meest invloedrijkste Turkse Nederlanders omdat hij ‘een ondernemer in hart en nieren’ is. ‘Begonnen als eigenaar van een shoarmazaak en nu eigenaar van een miljoenenbedrijf. ‘

Corendon bestaat 15 jaar

Corendon begon in 2000 als Turkije-specialist maar biedt tegenwoordig vakanties naar tientallen bestemmingen in Europa aan. Corendon heeft zijn eigen luchtvaartmaatschappij. In vier jaar tijd groeide de internationale vloot van Corendon van zes naar zestien vliegtuigen. In het voorjaar van dit jaar wordt het eerste Corendon Vitality Hotel geopend in Amsterdam. Ook kocht Corendon vorig jaar een aantal hotels in Turkije, zoals in het mooie plaatsje Alaçatı (Çeşme).

Bekende Turkse Nederlanders

Andere bekende namen in de lijst van 50 zijn Nilgun Yerli, Nehabat Albayrak, Fidan Ekiz, Özcan Akyol en Funda Müjde. Funda fietste afgelopen jaar op een speciale BerkelBike van Amsterdam naar Istanbul.

Zie hier het volledige artikel en de lijst.

Lees ook:Corendon directeur vanavond bij Pauw & Witteman
Lees ook:Touroperator Corendon bestaat 15 jaar en heeft een nieuw logo
Lees ook:Corendon opent gloednieuw Vitality Hotel in Amsterdam
Lees ook:Funda Müjde alweer zes weken onderwerg
Lees ook:Corendon vliegt met vrouwelijke bemanning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>