Turks Nederlandse Zehra Sarıaslan zet stevige speech neer bij VN

De Nederlands Turkse Zehra Sarıaslan (23) is jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties. Ze gaf op 7 oktober een speech tijdens de algemene vergadering van de VN in New York. En dat deed Zehra ontzettend goed. Na haar speech werd ze overladen met felicitaties door andere vertegenwoordigers.  

Vrouwen & jongeren

De speech van Zehra werd ook door de Turkse media opgepakt. Ze stond o.a in de krant en op de nieuwswebsite Haber Turk. In haar zeven minuten durende speech vertelde Zehra onder andere hoe belangrijk het is voor vrouwen en jongeren om naar school te gaan, zichzelf te ontwikkelen, zelfstandig te zijn en op deze manier een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ook gaf ze aan hoe blij ze was met het opgroeien in een multiculturele samenleving als Nederland. Jongeren en vrouwen mogen volgens haar niet vergeten worden:  “Er kan geen vrede en voortuitgang in de wereld komen als de rechten van vrouwen en jongeren niet gelijk zijn aan die van anderen.”

De 23-jarige rechtenstudente heeft er al een jaar op zitten als jongerenvertegenwoordiger, ze heeft nog een jaar te gaan. Zehra komt uit Harderwijk en studeert rechten in Utrecht.

Lees ook:Turks-Nederlandse jeugd glijdt af
Lees ook:Moslimjongeren braver geworden
Lees ook:Documentaire Zeynep Ozkaya Naar Nederlands Film Festival Utrecht
Lees ook:Zangeres en pianiste Karsu Dönmez wint TAS Talent Award
Lees ook:Ufuk Kâhya naar finale VN Jongeren verkiezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>