Samenwerking Turkse mannen tegen ontvoering kind door buitenlandse vrouw

Bezint eer ge bemint. Vrouw gaat op vakantie naar Turkije, wordt verliefd op Turk en raakt zwanger. Een concept met mogelijk grote gevolgen.

Mustafa Kadıköylü (26) uit Adana vraagt de Turkse autoriteiten om hem te helpen de voogdij te verkrijgen over zijn zoon, nadat zijn Britse vrouw hem ontvoerde naar Groot-Brittannië. Hij zegt dat zijn vrouw Gemma kort geleden Turkije verliet met hun acht maanden oude zoon, Ali Aslan. Sindsdien hebben talloze andere Turkse mannen die in dezelfde situatie zitten contact met hem gezocht.

“Ik was echt verbaasd dat er anderen waren die ook slachtoffer zijn geworden. Maar er is niks wat we kunnen doen”, zegt Kadıköylü. De Turkse mannen met hetzelfde probleem hadden hem online benaderd en vertelden dat ze geen enkele steun kregen van de autoriteiten. De komende dagen gaat een groep van deze mannen een ontmoeting organiseren in Marmaris om hierover te praten en te werken aan de terugkeer van hun kinderen.

“Degenen die ik gesproken heb klagen dat ze geen steun krijgen. In eerste instantie vormen we een groep van zes mensen, maar we verwachten dat er meer mannen zullen toetreden door dit initiatief”, verklaart Kadıköylü die ook van plan is een website op te zetten. “Als we de handen ineenslaan krijgen we misschien gehoor”.

Kadıköylü zegt dat hij Gemma Taylor (25) drie jaar geleden ontmoette toen hij als barman in Marmaris werkte. Het stel trouwde in Adana in december 2008. Kadıköylü stemde ermee in dat zijn vrouw naar Groot-Brittannië afreisde met een excuus over visa kwesties. Hierbij nam ze hun zoon mee om vervolgens nooit meer terug te keren. Waarom zou ze dit zo hebben gedaan?

Bron: Today’s Zaman

Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Turkse man heeft niet genoeg aan één vrouw
Lees ook:Turks echtpaar: ‘Wij hebben een vader- en moederland’
Lees ook:Turkije legt beslag op 472 kilogram heroïne
Lees ook:Journaliste Füsun Erdoğan vandaag onverwacht vrij

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Samenwerking Turkse mannen tegen ontvoering kind door buitenlandse vrouw

 1. fatimazohra

  Dit vind ik heel erg.
  Het is goed dat hij door de publiciteit op te zoeken andere mannen kan helpen.
  Ik ben ook gehuwd met een Turkse man uit Adana, dus voel ik extra verbonden met zijn verdriet.
  Als ik ergens van betekens kan zijn graag.
  Maar ik zou wel willen weten waarom zijn vrouw met het kind vertrokken is, wat zit daarachter?

    /   Reply  / 
 2. Jenny Theirlynck Auteur

  Ik denk om de reden waarom Mustafa Kadıköylü nu de Turkse autoriteiten om hulp vraagt: verkrijging van de voogdij. Ze was waarschijnlijk bang haar zoon kwijt te raken als ze eerlijk over een scheiding of terugkeer begon.

    /   Reply  / 
 3. fatimazohra

  Dan heeft zij zich niet goed laten informeren wat haar rechten zijn.
  Tot 7 jaar horen de kinderen bij de moeder te blijven.
  Ik weet dit daar mijn zwager gescheiden is van zijn vrouw en zij hun 2 jarige zoontje gekregen heeft, dit daar hij zorg van zijn moeder nodig heeft.Ze is misschien uit angst gevlucht(wat ik mijn enigzins kan voorstellen) eigelijk zouden buitenlandse vrouwen een soort van contactgroep moeten oprichten, waardoor ze elkaar kunnen ondersteunen/adviseren met name in dit soort gevallen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>