Turkse boerderij medewerkster transformeert tot successvolle zakenvrouw

Ayşe Filiz trouwde op haar vijftiende en werkte jaren als boerderij medewerkster. Maar ze overwon en transformeerde tot succesvolle zakenvrouw.

Moeder van drie kinderen en nu een onafhankelijke distributeur bij een firma voor gewichtsverlies, waar Ayşe Filiz in 2004 binnenkwam als saleswoman. Niet voor niets trok deze branche haar. Ooit woog ze 118 kilo. Maar ze raakte 36 kilo kwijt, deed haar hoofddoek af, haar flodderbroek uit en begon rokken en make-up te dragen nadat ze de zakenwereld betrad.

Toen Ayşe Filiz in 1993 trouwde woonde ze eerst in Ortakara, de thuisstad van haar man Mustafa Berber, een klein dorpje in de Centraal-Anatolische provincie Konya. Momenteel woont ze met haar dochters in Istanbul.

Terwijl Ayşe haar man hielp op het veld, nam ze deel aan een seminar in Konya in 2004. Hier kwam ze in contact met de firma en begon producten voor gewichtsverlies te verkopen. “Ik begon als saleswoman. Daarna opende ik een winkel om mijn man te steunen. Nadat ik het zakenleven inging, werd ik me meer bewust van mijn dieet en ging van 118 kilo naar 82 in een jaar tijd”, vertelde Ayşe.

Ayşe, die slechts de basisschool afrondde, begon boeken te lezen en nam computercursussen. Waarschijnlijk had haar echtgenoot liever gezien dat ze zijn land- en huissloofje was gebleven, want anderhalf jaar geleden scheidde het stel en woont de succesvolle zakenvrouw nu samen met haar drie dochters.

“Er staan 50 salesmedewerkers onder mijn supervisie. Ik ben van plan een boek over mijn leven te schrijven”. (Hürriyet)

Lees ook:Vaders Turkije willen niet dat dochters flirten
Lees ook:Turks stel al 90 jaar getrouwd
Lees ook:Adriana Lima verliefd op Acun Ilıcalı, de Turkse ‘John de Mol’
Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel
Lees ook:Documentaire Zeynep Ozkaya Naar Nederlands Film Festival Utrecht

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Turkse boerderij medewerkster transformeert tot successvolle zakenvrouw

 1. MHP

  Yazik, turbanini cikartmakla millet kendini modern saniyorsa vah hallerine

    /   Reply  / 
  1. frank bikker/ de schoolmeester

   Als je echt ballen hebt reageer je in het Nederlands en gebruik je je echte naam. Je speelt op deze manier alleen eikels als een Geert Wilders in de kaart.

     /   Reply  / 
 2. Hans

  MHP:
  Waarom niet het in Nederlands zeggen:
  ‘als mensen de hoofddoek afleggen wegens…wat a pity”
  Jij bent van de Anatolian home grounds, waarom ga je niet terug?
  Je achterlijk geneuzel daar is welkom.
  Het is echt tijd om een goede berekening te maken wat Holland met al deze laag opgeleide idioten moet doen die graag met veel Gelul in de Zomervakantie even komen uitleggen aan de achterblijvers in Turkije dat in Nederland je alles voor niks kan krijgen…
  Yep, ze huren een BMW aan de grens en komen binnescheuren in Istanboul om te laten zien dat ze het ‘gemaakt’ hebben.
  Uw coorespondent uit Turkije…meneer de ‘schoolmeester’….ook zo vaag figuur..))!

    /   Reply  / 
  1. frank bikker/ de schoolmeester

   Jouw spelling beoordelend, lijkt mij dat jij ook niet zo hoogopgeleid bent, maar ja kun je niets aan doen hoor!

     /   Reply  / 
   1. Hans

    Frank,
    Na drie studies (Rechten en filosofie in NL) en Movies/Drama aan de befaamde UCI in Southern California kan je mij schikken tot de middelmaat in Nederland. Alleen met een verschil: voordat ik vanuit Miami naar Constantinopel verhuisde, woonde en werkte ik in 7 andere landen. Ik spreek 6 talen vloeiend, 2 matig en heb de halve wereld gezien.
    Een ding heb ik afgeleerd in die 30 jaar en dat is de schoolmeester mentaliteit van de Nederlanders. Desalnietemin, ik schrijf en denk in Engels. En ebn recht voor ze raap, met name als het gaat over enkele Turkse ettertjes die lopen te blaten over Turkije terwijl ze nooit een wezenlijke bijdrage geleverd hebben aan de ontwikkeling vanhet land.
    Garout.)!

      /   Reply  / 
    1. de schoolmeester

     Goh, wat een kei van een kerel ben jij. Je woont in Istanbul en je zegt dat je behoort tot de middelmaat in Nederland. Dat volg ik niet. Leg eens uit!?

       /   Reply  / 
  2. Yavuz

   Hans, laag opgeleide Turken zijn dat voor 90% door racistische Hollandse leraren die een te laag advies geven om zo te voorkomen dat niet westerse allochtonen op hoge posities in de maatschapij komen. Zo zijn jullie Hans, jullie zijn haters Hans, en zitten vol met afgunst en jaloezie. Waar of niet? Je zegt dat D66 jou partij is, maar als Pechthold hier leest wat jij allemaal loopt te etteren op een bevolkingsgroep zou hij je zelfs in je gezicht spugen. Zelfs een centrum progressieveling dat zoveel haat draagt…..echt een apart volkje, wel altijd zwak en afhankelijk geweest van anderen

     /   Reply  / 
   1. de schoolmeester

    Heb je het tegen mij!? Ik probeer er uit te halen wat er in zit. Als jij goed scoort op de Cito, scoor je goed, maar daar moet je wel wat voor doen. En zolang jongens nog vaak behandeld worden als prinsjes, zullen ze later uitgroeien tot frustraataapjes. Kijk liever hoe de meiden het doen. Die scoren veel beter. Heeft niets met racisme te maken, want een racist gaat niet werken met kinderen van buitenlandse komaf.
    -
    En natuurlijk is er discriminatie,maar dat is overal Je bepaalt zelf hoe je daar het slachtoffer van wordt. Ik werk zelf overwegend in een Surinaamse omgeving en ik ontmoet ook wel eens wantrouwen/stilzwijgen, maar ik noem mezelf dan patate als geuzennaam en heb sch…. aan de rest.
    -
    Kortom, niet zielig doen.

      /   Reply  / 
 3. Hans

  Trouwens MHP…
  Zij wilt geen Turkse man meer…
  Vandaag in Milliyet: Turkse mannen zijn jaloers en weten niet hoe een vrouw normaal te behandelen omdat hun moeder hen geleerd heeft dat vrouwen een ondegeschikte rol heeft in de samenleving maar een belangrijke rol in het huishouden en opvoeding…
  Je Turan geloof is een spook.

    /   Reply  / 
 4. Hans

  Yavuz,
  Ik zou eens een hele grote spiegel voorhouden.
  Pechtold? leuke vent. Mij in het gezicht spugen? Dacht het niet.
  Wat Turken in het algemeen betreft: overgevoelig voor kritiek van anderen, maar totaal ongevoelig voor leed van anderen.
  Holland afhankelijk? Waarom zitten er 6 milkoen Turken alleen al in Nederland en wilt 65% van de Turkse jeugs in Turkije naar het buitenland?
  @Schoolmeester: het leven kan gek verlopen. Middelmaat? Zo iets.

    /   Reply  / 
 5. murat

  dat %65 van de turkse jeugd naar buitenland wil klopt niet. stel je voor dat jij gelijk hebt als die %65 jeugd eenmal buitenland is en als ze zien wat de echte europa is keert %55 binnen een maand terug.

    /   Reply  / 
 6. Hans

  @Murat,
  Check Tesev for the right figures.
  En ik heb vele vele vrienden, geboren in Turkije, en living happy after all in Nederland, UK, USA, Zwitserland, Noorwegen, Italie etc. Allemaal goed opgeleid en uitstekende banen. Als je zegt dat iets niet klopt, kom met een argument ipv een kinderachtig ‘dat klopt niet. En in Nederlands is het 65%, niet op zijn Turks %65…en als je Nederland zo haat, waarom kom je niet hierheen, naar Turkije ‘de superpower’…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>