Turkse vrouwen worden het vaakst omgebracht door eigen echtgenoot

In de eerste vijf maanden zijn 114 Turkse vrouwen en meisjes het slachtoffer geworden van moord. Dit gebeurde niet door een vreemde maar door hun eigen man, vriend of een mannelijk familielid. Onder de slachtoffers zitten vrouwen van verschillende leeftijden. Minderjarigen, maar ook vrouwen boven de 60. Eén op de twee vrouwen werd door haar eigen man vermoord. Maar ook partners, schoonvaders, ex-mannen, broers, neven, vaders en zelfs een zoon en een kleinzoon behoren tot de daders.

Slechts 21 vrouwen zochten voor de moord hulp bij instanties. De vrouwen en meisjes werden vermoord met een vuurwapen, met een mes doodgestoken, en zelfs doodgeslagen. Het aantal moorden en geweld op vrouwen daalt de laatste jaren wel iets vanwege scherpere wetgeving.

Kinderen

Kinderen zijn vaak getuige van de moord op hun moeder. In de eerste vijf maanden van dit jaar hebben 149 kinderen hun moeder verloren en 51 van hen hebben het zien gebeuren.

Bizarre moord in Ankara

In Ankara werden vorige week twee vrouwen (Şengül Ö en haar zus Nuray A) voor een politiebureau vermoord door een man (Bircan T) die Şengül al een tijd stalkte. De vrouwen waren op weg naar het politiebureau om aangifte tegen hem te doen. De man begon op de auto te schieten waar de vrouwen in zaten. Nuray overleed ter plekke, Şengül later in het ziekenhuis. De dader overleed later ook in het ziekenhuis aan zijn verwondingen (hij was door een agent neergeschoten).

(Bron: Umut Vakfı, foto: Tosca de Jong)

Lees ook:Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding
Lees ook:Augustus: sekse-gerelateerd geweld kost 15 vrouwen het leven
Lees ook:Laatste 7 jaar 953 vrouwen vermoord in Turkije
Lees ook:21 december komt eraan.. vrouw (55) compleet hysterisch
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>