Topless zonnen in Turkije? Niet doen.

Lig je lekker op het strand in Turkije? Houd je bovenstukje dan maar aan. Je kunt er namelijk op aangesproken worden als je met blote borsten ligt te zonnen. Het overkwam onlangs een toeriste in Istanbul. Het meisje lag te zonnen op een strandje op het eiland Kınalıada toen een Turkse maisverkoper aan haar vroeg waar haar bovenstukje was.

Topless zonnen wordt door Turken als een vreemd verschijnsel ervaren. Turken kunnen behoorlijk preuts zijn als het gaat om blote lichaamsdelen. Een Turkse vrouw zou je dan ook nooit topless zien zonnen.

Bloot tijdens de Ramadan

Zeker nu tijdens de Ramadan is het niet netjes om topless te gaan zonnen. Het meisje op Kınalıada (één van de Prinseneilanden van Istanbul) was zich van geen schuld bewust. Nadat de verkoper haar wees op het ontbreken van haar bovenstukje, begonnen omstanders er zich ook mee te bemoeien. Een vrouw naast haar probeerde uit te leggen dat ze beter haar bovenstukje kon aantrekken en een beachboy kwam later naar haar toe om nogmaals het één en ander toe te lichten.

Topless zonnen in Turkije niet verboden

Het meisje vroeg of het tegen de wet is om topless te zonnen. Het is niet verboden in Turkije, maar het hoort gewoon niet. In een hotel of resort is het wel wat vrijer, maar op een publiek strand kun je dus beter maar gewoon je bovenstukje aanhouden om een hoop trammelant te voorkomen.

Heb jij ervaring met topless zonnen in Turkije?

 

Lees ook:Ramadan vandaag begonnen
Lees ook:Vasten met 35 graden
Lees ook:Eerste nudistenhotel voor Turkije
Lees ook:Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest
Lees ook:Turks meisje (12) doodgeschoten na liefdesbriefje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>