Opening groot pretpark Vialand uitgesteld

Vandaag zou heel toepasselijk op ‘De Dag van het Kind’ een groot pretpark worden geopend in Istanbul, maar in Turkije is het bijna onmogelijk dat dingen volgens planning verlopen en dus is de langverwachte opening van vandaag niet doorgegaan.

De allernieuwste rollercoaster

Het park krijgt de naam Vialand en gaat het eerste echte pretpark van Turkije worden. Je kunt het vergelijken met Disneyland of de Efteling maar dan met een vleugje Ottomaanse invloeden. Er komen veel achtbanen in het park, waaronder een baan waarin je in drie seconden naar de 110 km per uur wordt afgeschoten. Het blijkt het nieuwste van het nieuwste te zijn op rollercoaster gebied.

Naast de attracties komen er in Vialand (hoe kan het ook anders in Istanbul) een mega winkelcentrum en een hoop restaurants.

Vialand ligt in het district Gaziosmanpaşa en Eyüp aan de Europese kant van Istanbul. Hoewel het met de auto goed bereikbaar zal zijn, vraag ik mij af hoe gemakkelijk het zal zijn met het openbaar vervoer. Het park ligt namelijk in een nogal afgelegen gebied. Ik ga het binnenkort zeker uittesten.

Dag van het Kind oftwel Çocuk Bayrami

Het is vandaag een nationale feestdag in Turkije. Kinderen zijn vrij van school en op veel plaatsen zijn optochten en optredens waar kinderen aan mee mogen doen. Op 23 april 1920 riep Atatürk deze dag uit tot Dag van het Kind, ter nagedachtenis van de omgekomen kinderen in de onafhankelijkheidsoorlog.

Check de site van Vianland: www.vialand.com.tr

Lees ook:Amerikaanse toestanden in mega pretpark Vialand
Lees ook:Pretpark Vialand in Istanbul verwacht 30 miljoen bezoekers
Lees ook:Megagroot pretpark opent haar deuren in april 2013
Lees ook:Eerste achtbaan geopend in pretpark Vialand
Lees ook:Kindvriendelijk (vakantie)land

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opening groot pretpark Vialand uitgesteld

  1. Ethem68

    Als het goed is gaat het park op 29 mei open. Dat is ook geen slecht datum. Verovering van istanbul was namelijk op 29 mei 1453. Ik ben dan 2 weken toevallig in Istanbul en ga het park zeker bezoeken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>