Nederlandse Wijbe Abma (21) held in Syrië

De Nederlandse student Wijbe Abma is een ware held in Syrië. Al maanden brengt hij dekens en voedselpakketen vanuit Turkije naar Syriërs die op dit moment alle hulp hard kunnen gebruiken. Wijbe zag met eigen ogen in wat voor vreselijke en hulpbehoevende situatie de mensen in Syrië zitten.

Van Turkije naar Syrië

Op een reis door Turkije raakte student Wijbe in contact met Syriërs. Door hun pijnlijke verhalen en schreeuw om hulp besloot Wijbe wat te doen. Met zijn spaargeld kocht hij dekens in Turkije en bracht ze de Syrische grens over. Dat klinkt heel makkelijk, maar daar moet je wel lef voor hebben. En dat heeft Wijbe. Het bleef namelijk niet alleen bij dekens. Ook brengt hij voedselpakketten de grens over. Dit doet hij samen met Syriërs die hij heeft leren kennen.

Wijbe is inmiddels geen onbekende meer in Syrië. Kinderen roepen zijn naam als zij hem door de straten zien lopen. Op dit moment zit Wijbe in het Turkse Kilis (vlakbij Gaziantep) en verwacht daar twee maanden te blijven. Naast het maken van voedselpaketten heeft Wijbe medicijnen nodig om aan de mensen te geven. Antiobiotica en morfines zijn hard nodig.

Wijbe kan dit alles waarmaken door de donaties die hij krijgt. Wil jij Wijbe en de de Syriërs steunen? Ga dan snel naar zijn website: http://www.vergeetsyrieniet.nl/dutch en steun en geef.

 

Lees ook:Schokkend: 1.5 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:Meer dan 80.000 Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:Straf voor Syrië
Lees ook:Veel meer Syriërs gevlucht naar Turkije
Lees ook:Meer dan de helft gevluchte Syriërs zijn kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>