Vreemde modetrend: Turkse mannen dragen truien met rendieren

Het ziet er vrij vreemd uit, volwassen mannen die rondlopen in een wollen trui met een rendier. Deze modetrend is erg populair in Turkije. Zelfs nu de lente langzaam in aantocht is.

In Nederland is de zogenaamde ‘Ugly Christmas Sweater’ alweer uit de mode. Wollen truien en vesten met Kerstmannen, sneeuwpoppen en rendieren. Te lelijk voor woorden, maar tijdens de kerstdagen zijn deze truien en vesten best grappig. Maar waarom Turkse jongens en mannen begin maart nog steeds in deze opmerkelijke truien rondlopen is mij een raadsel.

Een rendier voor stoere mannen?

Een aantal dagen geleden zag ik een Turkse jongen op een terras zitten die een grijze trui met rendieren erop droeg. Een grote, stoere Turkse jongen in een lelijke kersttrui? Ik vond het maar een rare combinatie. En zo koud was het niet eens. Na deze ‘confrontatie’ ben ik gaan kijken of ik nog meer van deze truien tegenkwam. En ja, elke dag in Istanbul zie ik jongens en mannen met dit soort truien rondlopen. En de vrouwen en de meiden dan? Ik heb er nog niemand mee gezien. Wel truitjes en shirtjes met Mickey Mouse en Winnie the Poeh, maar rendieren… nee die niet.

Abercrombie and Fitch

De trend zou te maken kunnen hebben met het Amerikaanse merk ‘Abercrombie and Fitch’. Het logo van dit merk is namelijk een rendier. Een Turkse verkoper van nep merkkleding vertelde mij dat de rendiertruien een namaak zijn van het Amerikaanse merk.

 

Lees ook:Meer kerstmannen dan moskeeën in Istanbul
Lees ook:Gezi Park brandt kaarsjes voor vijf doden
Lees ook:Meisjes op de motor door Turkije
Lees ook:Nieuwe president Erdoğan legt de eed af..
Lees ook:Saban B. domme held in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>