Rubriek: Eten en drinken

De granaatappel: een gezond medicijn

Je ziet ze in Turkije opeens overal opduiken: granaatappels. Het watermeloenseizoen is zo goed als voorbij en dus is het nu tijd voor een andere vrucht. En wel een hele gezonde. De granaatappel, oftewel ‘nar’, barst namelijk van de antioxidanten.

Lees verder...

Thee in Turkije

De nationale drank in Turkije is thee (çay ). Turken drinken het de hele dag door. Het gemiddelde ligt op zo’n zes tot acht glaasjes per dag. Wie op vakantie is in Turkije, komt niet onder het thee drinken uit want het wordt je overal aangeboden.

Lees verder...

Drie dagen zoetigheid eten

De Ramadan is afgelopen en om dat te vieren wordt het Suikerfeest gevierd. Ook in Turkije is het drie dagen feest. De Turken leggen tijdens het Suikerfeest (Seker Bayram) vooral veel familiebezoeken af. Niet alleen dichtbij huis, sommige families leggen behoorlijke afstanden af om bij hun familie te komen.

Lees verder...

Turken ‘eten’ geen soep

In Turkije is soep een belangrijk onderdeel van het avondeten. Bij de meeste families staat dan ook dagelijks een pan soep op het vuur. Ook wordt soep op andere momenten van de dag ‘gedronken’, zoals ‘s ochtends. ‘Gedronken’; want als je het Turks vertaald in het Nederlands eten Turksen geen soep maar drinken ze het.

Lees verder...