Turkse Paça soep: de kop en de pootjes van een schaap

Erg smakelijk klinkt het niet, soep waarin je de pootjes en stukjes kop van een schaap terug vindt. Toch is de zogenaamde Paça Çorbası heel erg populair in Turkije. Het is een soep die met name in de winter en na het stappen gegeten wordt, een ideaal recept dus tegen een kater en een goede soep om aan te sterken. En niet alleen stoere mannen gek zijn op deze soep, ook Turkse meisjes en vrouwen  houden er van.

De Paça Çorbası is niet in elk restaurant of eettentje te krijgen. Sommige restaurants staan er om bekend dat zij een goede Paça soep in huis hebben. De soep bevat naast de lichaamsdelen van het schaap ook veel knoflook, wat de soep een pittige smaak geeft. Hij ruikt daarom ook sterk.

Zoals bij elk Turks gerecht bestaan er ook voor deze soep waarschijnlijk tientallen verschillende recepten. Op de volgende website staat een makelijk recept (dit is wel zonder de kop van het schaap): http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/109748-10-keer-turkse-soep.html

Heb jij een beter recept of tips om een lekkere Paça Çorbası te maken? Laat het weten..

In het volgende filmpje zie je hoe een Turkse vrouw de soep klaarmaakt:

Lees ook:Turken ‘eten’ geen soep
Lees ook:Altijd lekker: Turkse linzensoep recept
Lees ook:Anatolische soep met yoghurt
Lees ook:Ode aan de Turkse keuken
Lees ook:Turks kookboek ‘Verse munt, lamsbout en baklava’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>