Een bekend broodje vis in Istanbul

Een broodje vis eten bij de Galatabrug in Istanbul. Een heel makkelijk concept, maar oh zo lekker. En nog goedkoop ook. Dagelijks eten duizenden mensen een broodje vis bij de beroemde brug in het Europese gedeelte van de stad.

De vis op je broodje komt niet uit de Bosporus

Het is altijd een erg gezellige bedoening bij de visverkopers in Eminönü die de lekkere broodjes met vis (balık ekmek) verkopen. Een aantal van hen verkopen de vis vanuit mooi gekleurde bootjes die behoorlijk heen en weer gaan op het water, het is een wonder dat de verkopers nooit zeeziek worden. Ook  kom je aantal verkopers met een kraampje tegen (bij Karaköy) zij doen naast sla, tomaat en ui ook smakelijke kruiden op het broodje.

De makreel die op het broodje ligt komt gek genoeg niet uit de Bosporus. De vis komt uit Noorwegen en dus niet uit de emmertjes van de vissers op de Galatabrug zoals mensen wel eens denken.

Lees ook:Ook in Turkije houden ze van ‘gratis’
Lees ook:Ice Bucket Challenge ook populair in Turkije
Lees ook:Populair in Turkije: een ‘broodje patat’
Lees ook:Brood is er altijd in Turkije
Lees ook:Goedkoop eten bij, onder of voor de Galatabrug in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>