Dorstige honden en katten

Honden en katten die geen baasje hebben en op straat leven in Turkije hebben het al niet makkelijk, maar met temperaturen van boven de 40 graden is het helemaal afzien voor de beestjes.  

In heel Turkije is het op dit moment bloedheet. Toen ik iemand hoorde klagen over de huidige temperatuur in de hoofdstad Ankara (bijna 49 graden) moest ik gelijk denken aan alle arme straatkatten en honden. Omdat het op sommige plaatsen al in geen eeuwen meer geregend heeft, is het voor de katten en honden lastig water te vinden. Soms zie ik beesten languit in de schaduw liggen en vraag ik mijzelf af hoelang ze al niet gedronken hebben.

Bakjes met water

Gelukkig krijgen de beesten hulp. Steeds meer Turken zetten bakjes met water voor hun deur of in hun tuin. Fırat Boztas, een student van de Istanbul Universiteit, kon het niet meer langer aanzien om naar dorstige katten en honden op straat te kijken en begon Boztas een heus waterproject. Dankzij de student worden er regelmatig terracotta waterbakjes gevuld door vrijwilligers in verschillende delen van de stad Istanbul. Het lijkt erop dat mensen deze goede daad van elkaar overnemen, want ik zie steeds meer bakjes met water in de stad. Laatst zag ik in een tuin in de wijk Kadıköy in het Aziatische deel van de stad een poes met vijf kleintjes. En jawel, zij en haar kittens dronken uit een bakje met water, speciaal voor hun neergezet.

Lees ook:Help de zwerfkatten en honden op eiland Cunda
Lees ook:Doe mee: kunstveiling voor Turkse zwerfhonden en katten
Lees ook:De ogen van de Turkse Van kat
Lees ook:Hulp voor honderden zwerfhonden in het Turkse Ayvalık
Lees ook:Zwerfhonden in Turkije kunnen alle hulp hard gebruiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>