De ogen van de Turkse Van kat

Katten kom je overal tegen in Turkije. Er zijn echter niet veel Turken die een kat als huisdier hebben, de meeste katten leven in Turkije dus op straat. Maar er is een kattenras dat je niet zomaar op straat tussen het vuilnis ziet snuffelen en dat is de ‘Turkse Van’. Deze langharige kat is geliefd bij elke kattenliefhebber. Ben je niet zo’n kattengek, dan nog zul je de kat een mooi of bijzonder beest vinden.

Het Vanmeer in Turkije

Wat de katten zo bijzonder maakt? Het uiterlijk. De katten zijn wit, met vaak een aantal vlekjes op hun kop, een gekleurde staart en hebben vaak twee verschillende kleuren ogen.Dit opvallende kattenras komt -de naam zegt het al- uit de Turkse plaats Van, gelegen in het oosten van Turkije. De katten leven rondom het Vanmeer, het grootste meer van Turkije. Het ras wordt door de Turkse overheid beschermd, want helaas zijn er niet zo veel katten meer rondom het Vanmeer.

De langharige witte kat is een lief en intelligente beest. Ze zijn graag onder de mensen en trouw aan hun baasje. Net zoals andere katten houden ze van jagen en spelen, ze hebben vooral de ruimte nodig. Naast het uiterlijk is het ook opvallend dat de kat niet bang is voor water. Mocht hij een prooi in het water zien dan springt hij er zeker in en dat zonder te twijfelen.

Lees ook:Dorstige honden en katten
Lees ook:Turkije’s ‘Van katten’ mascotte Basketball 2010
Lees ook:Doe mee: kunstveiling voor Turkse zwerfhonden en katten
Lees ook:Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen
Lees ook:De slechtste badplaats van Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>