Offerfeest en Dierendag vallen samen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slechter had het niet kunnen vallen: Dierendag en het begin van het Offerfeest vallen vandaag op dezelfde dag. In Nederland komen reclamespotjes voorbij waarin wordt gevraagd vandaag geen dieren te eten, in Turkije – en andere Islamitische landen – worden vandaag duizenden dieren geslacht én opgegeten.

Zelf slachten tijdens Offerfeest

Het Offerfeest, oftewel Kurban Bayrami in het Turks, is het belangrijkste religieuze feest in Turkije en duurt vier dagen. Veel Turkse families slachten vandaag traditioneel een schaap, rund of ander dier. Het vlees wordt onder familie en vrienden verdeeld en samen opgegeten. Wie het echt goed wil doen, geeft ook een deel van het vlees aan arme mensen.

De meesten Turken laten een dier slachten door een slager, maar sommigen doen het bloederige werkje zelf. Dit gaat vaak genoeg mis; soms snijden mensen zichzelf en komen op de eerste hulp van het ziekenhuis terecht.

 

Lees ook:Offerfeest zonder bloed graag
Lees ook:Offerfeest begonnen
Lees ook:Turkse zangeres Ajda Pekkan doet niet mee aan Offerfeest
Lees ook:Weinig overtredingen met Offerfeest
Lees ook:Het barre leven van Turkse zwerfhonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>