Turkije onder dik pak sneeuw

Kou, sneeuwballen, ijsvrij op scholen en verkeerschaos: het is officieel winter in Turkije. Verschillende delen van Turkije kleuren vandaag wit. Steden als Istanbul en Ankara kregen een dik pak sneeuw cadeau. Gisteravond begon het in Istanbul hevig te sneeuwen, de sneeuw zorgde ervoor dat de Champions League wedstrijd tussen Galatasaray en Juventus werd afgelast. Vandaag gaat het door met sneeuwen in Istanbul, op sommige plekken ligt er 25 cm sneeuw.

Het was vanochtend een chaos op de weg in Istanbul. Op de Bosporus brug ontstond er een grote file. De gemeente raad mensen vandaag dan ook aan om het openbaar vervoer te nemen inplaats van de auto. In de wijk Pendik zijn drie mensen om het leven gekomen: een vrachtwagen botste op een glad stuk weg tegen een aantal auto’s.

Ook in andere delen van Turkije hebben mensen last van de sneeuw. Sommige scholen in het noorden van Turkije zijn gesloten. In steden als Erzurum en Kars (noord-Turkije) is de temperatuur bizar laag. s’ Nachts is het daar gemiddeld -17 graden!

In Istanbul sneeuwt het op dit moment nog steeds, ook voor vanavond wordt er sneeuw verwacht. Toch ziet het er naar uit dat de Champions League wedstrijd tussen Galatasaray en Juventus vanmiddag wordt hervat om 15.00 uur (Turkse tijd). Mutsen op en handschoenen aan!

 

Lees ook:Wesley Sneijder zet Istanbul op z’n kop
Lees ook:Wedstrijd Galatasaray-Juventus officieel gestaakt
Lees ook:Didier Drogba: ‘We have enough power to beat Real Madrid’
Lees ook:Galatasaray wint van Manchester
Lees ook:Galatasaray wil nu ook Robben hebben

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkije onder dik pak sneeuw

  1. Maria

    Ik zag dat er in Kadikoy al sneeuwpoppen staan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>